Szerintetek is a blender egy nagyon nehezen tanulható program és váltsak vagy ne?
Az èrdekel,hogy èn vagyok e bèna vagy ez valóban ennyire bonyolult.
Rengeteg gomb van ott.
A freecad könyebb volna? És lehet benne festeni a textúràt a modellekre?
"Rengeteg gomb van ott"
Tehát semmi munka és erőbefektetés mellett normális eredményt? Bármilyen területen is próbálsz elsajátítani valamit, az nem 5 perc lesz és nem három kattintás. Ha ennyire nem akarsz szánni rá időt, akkor eleve nem kéne ezzel próbálkoznod.
Találhatsz persze lebutított programot ami negyed annyit sem tud, és ha a célodnak megfelel, hajrá. De azt azért tudd, a valamire való normálisabb 3D modellező programok mind tele lesznek funkciókkal, és egyik sem viccből van ott, felhasználási területtől függően mindnek van szerepe. Ha csak a látványuk zavar, a kezelőfelületet amúgy lehet módosítani. Ugyanígy nézhetnél tutorial-okat neten, több ezret is fogsz találni, komolyan.
Szerintem a FreeCAD tökéletesen más feladatú, logikájú, és semmivel sem könnyebb kezelésű. Minden jó 3D-program bonyolult -- örülj neki, ennek köszönhető, hogy annyi mindent meg tudsz velük csinálni. Amúgy a Blenderre éppúgy érvényes, mint bármelyik más programra, hogy nem kell egyszerre megtanulnod az ezer gombját ahhoz, hogy csinálj vele valamit. Kezded szépen a legegyszerűbb modellezéssel, és amikor már otthonosan mozogsz benne, akkor nem gyötrelem, hanem élvezet lesz, hogy mindig újat tanulhatsz, és, hogy ennek sosincs vége.
Ez az oldal tele van gyagyákkal. Hekker akar lenni, de a tizenöt év tanulás büdös neki, kéne egy jó hekkelő szoftver. Grafikát akar csinálni, ajánljunk egy jó képszerkesztőt, de ne legyen olyan bonyolult, mint a Gimp. Játékprogramot akar fejleszteni, de a programozáshoz nem érdekli, jó lenne egy játékkészítő program, nyilván másnak is az van, mert az ki van zárva, hogy valaki nála okosabb legyen. Ha kérhetem, te ne állj be ebbe a sorba. Nincs királyi út, minden olyan területen, ahol a személyes bájadon kívül még le is kell tenned valamit az asztalra, leszel szíves beleadni apait-anyait. Ehhez nem a legszerencsésebb hozzáállás azzal indítani, hogy mi a könnyebben tanulható. Bár a Blender tanulhatóságát én már nehezen ítélem meg -- még az is lehet, hogy nem könnyű --, de azt megsúghatom, hogy telis-tele van olyan kitűnő és egyszerű megoldásokkal, amelyek a vele való munkát viszont igencsak kényelmessé teszik, és talán ez is nyom a latban, hátha használni is akarod, nemcsak tanulni. Ezenkívül még nagyon következetesen felépített program, az egyik célra megtanult fogásait általában egészen más területeken is alkalmazni tudod. Mindettől függetlenül csak a javadra válik, ha a FreeCADet meg bármely egyéb 3D-programot is megismered, amihez csak hozzáférsz, ha érdekel a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!