Vannak pc-k/laptopok, amik csak egy bizonyos operációs rendszerrel tudnak működni?
amikor megvettem a laptopomat, azt mondta a szerelő(aki rendelte nekem), hogy csak win8.1-al fog működni, újabb operációs rendszert majd nem lehet feltenni rá
Most azomban automatikusan frissitett win10-re
Kicsit összezagyváltátok a dolgokat.
Lehetnek technikai korlátai:
-kevés memória
-kevés tárhely (pl van itthon 4GB méretű hdd...)
-processzor típusa (pl 64 bites rendszer nem megy 32 bites architektúrára, de gond lehet az is, ha az utasításkészlete nem megfelelő)
Lehet driver probléma:
pl a te esetedben amin a win8 elfut azon a win10 is elfut, mert a rendszerkövetelménye megegyezik. ellenben ha nem készítenek drivert hozzá a gyártók (tehát nincs win10 támogatás) akkor nem fog normálisan működni rajta. ettől persze még frissíthetsz nyugodtan, mert az MS szutyok updatere nem ellenőrzi, hogy teljesen kompatibilis-e az eszközöd az új rendszerrel, tehát akkor is a nyagadba erőszakolja a win10-et ha a gépeden nem működne megfelelően.
Linux esetében is vannak ilyen példák. Pl az új kernelből kiszedtek bizonyos hardvereket, akkor csak némi "trükközéssel" tudod működésre bírni a régi wifi vagy videokártyádat.
Tehát nem biztos hogy hülyeséget mondott a szaki.
(Az más kérdés, hogy pl media markt-os eladót is nekem kellett felvilágosítanom, hogy nem jár garanciavesztéssel egy oprendszer csere! :D Szóval azért nem kell mindent készpénznek venni, de ebben most épp lehet igazság is..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!