Windows xp helyett szerintetek megfelel a linux?
indows XP sp3 van a gépemen és ennek a rendszernek már majdnem 2 éve nincs támogatottsága!
És az lenne a kérdésem hogy ha lecserélem pontosabban: (Linux Mint 17.3 rosa xfce) rendszerre mert azt mondtak hogy ez hasonlít legobban az XP felületére!
Az tudom, hogy egy csomó program nem elérhető rá, de, nem annyira érdekel mert amúgy is csak internetezésre használnám, ja és, hogy elérhető-e erre a rendszerre a google chrome!
Azt nem tudom, ennek a fajta OS nek milyen hardver követelményei vannak, remélem hogy elfutna-e ranta úgy legalább mint az XP mert az soha nem akadt rajta!
AMD Sempron (tm) processor LE-110 1.90GHz
1GB RAM
VIA Chrome 9 HC IGP (128mb) (integrált grafikus videóvezérlő)
40GB HDD
Egyedül a driverek kompatibilitásától tartok mert a videó kártya illesztőprogramjával mindíg gond volt XP alatt bár azt mondják linux alatt az ilyen sem probléma!
Köszi előre is a válaszokat!
Értem köszönöm a válaszokat, akkor kipróbálom és majd meglátom, hogy mi lesz!
Igen tudom , hogy egy (őskövület) de pontosan azért akarnám megpróbálni linuxal, mert a következő windows verziók egyike sem futna már ezen a gépen!
Az XP-t viszont már nem igazán hagynám rajta azért is kérdeztem volna, hogy a linux valamelyik verziójával esetleg működne-e!
Vagy ezt így tik sem tudjátok megmondani, csak akkor ha már tényleg ki is próbáltam?
Értem köszi hát ha ennyire lassú lesz akkor valószinű nem is próbalkozok vele!
Alapvetően nincs bajom az XP vel viszont már nincs rá Google Chrome ami nekem kellene rá és csak is azért akartam a linuxot, hogy azon lenne chrome!
De ha esetleg tudnátok valami mas rendszert ajánlani, nekem teljesen mindegy, hogy mi az mert csak az internet része érdekelne jobban meg a chrome ami fontos lenne!
Akkor ha nem futna jól a mint, akkor gondolom az ubuntu az még úgy sem!
Esetleg akkor nem tudnátok valami olyan linux distro-t ajánlani ami azér ezen az elég gyenge gépen is bőven működne (elfutna) ja és ne a puppy-t mert az mar volt egyszer nekem egy gyenge laptopon és igaz működött hiba nélkül de elég semmilye!
Hanem esetleg még amikről hallottam az a lubuntu, xubuntu, deiban stb nekem nem lényeg, hogy milyen csak a teljesítmény és a hardverek kompatibilitása legyen olyan kb mint XP alatt!
A google linuxra sem fejleszt már 32 bites chrome-ot, nem csak windows-ra. Szóval ezzel a lépéssel sehol sem lennél.
Ellenben a chromium továbbra is elérhető 32 bites verzióban.
A videokártyádat meg a linux is "szarul" kezelné.
A különböző lightweight (+könnyű) disztróknak is addig van értelme, amíg nem indítasz el egy brózert. Utána az eszi meg a cpu 99%-ás és a ram 99%-át is. Az, hogy a háttérben mit lightweight-kedsz, a brózert nem fogja érdekelni, nem lesz gyorsabb tőle.
#16: Csak a VGA telepítése lesz macerás, és ráadásul csak alap 2D -s gyorsítást kap csak...
Értem köszi szépenn a válaszokat, így mar nem is valószínű, hogy rgyáltalán próbálkozok-e majd vele, ha tényleg lassabn lenne, úgy meg főleg, hogy mar 32 bites linuxra sincsen mar chrome!
És a videókártya problémat azt én is gondoltam mert, nem, hogy linux alatt lenne-e vele probléma, de egy egy Windows újratelepítésnél is nagyon megszenvedtem vele!
Tény, hogy nagyon régi a gép, és kevés a specifikáció és persze, hogy le kellene majd cserélni az egészet egy újra, de egyenlőre még nimcs most annyi pénzem, de tervezem a közeljövőben és addig gondolkodtam volna a rendszer cserében, de ha ennyi a komplikáció, akkor inkább, hagyom úgy ahogy van addig!
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!