Linux live usb creatorral elkészítettem a "linuxmint-17.3-xfce-32bit" képfájlból a bootolhato usb kulcsot. Telepítés el is kezdődik, de aztán a linux mint logónál megáll, és nem történik semmi. Hogyan tovább?
Mi okod van rá? Vallási dogma?
A mint telepítő lefagy, a Debian nem.
Ha értesz hozzá, megfixeled magadnak, ha nem, marad a Debian.
Nem azért, Ipor Sircer, és nálad nem vallási dogma a Debian?
A kérdezőnek:
Én a PCLinuxOS-szel jártam úgy, hogy két külön kiadást írtam ki USB-re, de a kettő közül csak az egyik tudott feltelepülni. Szerintem ezek esetleges dolgok. Az egyik sikerül, a másik nem. Lehet, hogy maga az ISO rossz, lehet, hogy a pendrive, lehet, hogy a program.
Alain Delon: Nem. Tisztán szakmai okai vannak. Konkrétan a piros kakóscsigás logo sem tetszik, és az se, hogy gnome3 a default de. Nameg az se, hogy a non-free firmware-eket a default install nem tartalmazza.
A Debian sem tökéletes, de a többiben ennél sokkal ordasabb és irritálóbb hibák vannak, amik -mint elhangzott- hosszútávú használat alatt jönnek elő, és keserítik meg az egyszeri user életét.
Az, hogy felrakod pár órára, és mutizod a szomszédoknak, bármelyik disztró jó. Ha évekig szeretnéd használni újratelepítés nélkül, akkor Debian.
Ipor Sircer:
Debiant soha nem használtam, de egy másik disztrót használok évek óta, annyira, hogy másikat soha nem használtam, legfeljebb kipróbáltam. Viszont másoktól hallottam már panaszt Debianra.
Hülyeség itt ezen vitázni, hogy melyik a jobb meg kinek mi tetszik jobban.
Amúgy már megoldottam, egyszerűen rosszul íródott ki a képfájl az volt a gond. Már megy.
Egyébként meg azt hiszem a mint is debian alapokon nyugszik.
Elárulom azt is, hogy miért ragaszkodtam a mint-hez. Nem magamnak, hanem egy windows-hoz szokott idősebb ismerősömnek akartam egy olyan op rendszert tenni az elég gyengus gépére ami nem lesz teljesen idegen neki.
A mint-et találtam leginkább windowsosnak. :)
Csak használja a gépet. Videót néz, zenét hallgat, képeket nézeget és böngészőt illetve levelezőt használ.
Erre gondoltam számára legmegfelelőbbnek a mint-et.
Én évek óta használok Mintet, és soha nem hagyott cserben.
Amúgy a Mintnek van egy Ubuntu fork ága, amiben épp a kevéssé népszerű Gnome3-at hanyagolják, és van egy közvetlenül Debianra épülő ága, amire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy bármi köze van az Ubuntuhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!