XP Vagy Linux? Melyik a jobb op. Rendszer?
Eszedbe ne jusson! A Linuxot te nem fogod tudni használni! Maradj a Windows-nál, csak ha a géped elbírja, válassz valami újabb kiadást (pl. 7, 8.1, 10).
2016. febr. 21. 18:34
2/15 A kérdező kommentje:
Azt mondják rosszabb sokkal,mint a windows kiadások! Csak a képeket néztem a programról,és elég szépek a grafikái.
Olyan, mintha eddig autót vezettél volna és motort tennének a segged alá. Mindkettő elvisz téged egyik helyről a másikra, de teljesen más módon kell kezelni. Magyarul azok a dolgok, amik autónál nagyszerűen működtek, a motoron vagy egyáltalán nincs, vagy másképp működik. Szóval keményen bele kell tanulnod, és hidd el, hogy az első 2 órában megilletnéd a Linuxot az "ez egy kalap szar" jelzővel, pedig csak nem értesz hozzá és visszatennéd az XP-t.
A Linux nem szar, csak:
1) Nem elterjedt az átlagfelhasználók körében
2) Ami program megy Windows-on, Linuxon NEM fog, mert sajt
3) ...
2016. febr. 21. 18:46
A windows xp kevesebb ramot eszik. Felteszem a géped is olyan régi, mint az xp-d, úgyhogy maradjon!
2016. febr. 21. 19:10
Kipróbálni kipróbálhatod. Régebbi géphez, ismerkedésre Xubuntu-t ajánlanám. Kiírhatod cd-re vagy dvd-re is, és telepítés nélkül kipróbálható. Esetleg, ha van helyed, akkor a Windows mellé is telepítheted, hogy ha ismerkednél vele. Nem feltétlenül eszik többet, mint az XP, főleg ha van víruskergető is rajta. A driverek megléte kiderül, ha betöltöd a live cd-t. Linuxos/ubuntu fórumokon kapsz bővebb segítséget, ha elakadnál valahol, csak fonstos, hogy a kezdeti időkben legyen még meg a gépeden az xp, ha valami gáz lenne, legyen neted, ahol tudsz segítséget kérni. :) Ha van haver, aki ért hozzá, az is jó lehet.
2016. febr. 21. 19:43
6/15 A kérdező kommentje:
Nincs haver mert senkinek nincs ilyen op rendszere mindenki windowsos xp vagy 7 - 8 én se hallottam róla,miért nem használják sokan? Valami oka csak van?
Konkrétan az az oka, hogy teljesen más fejlődési utat járt be, mint a Windows. Amíg a Windows arra gyúrt, hogy "a hülye is használhassa", a Linux egy Linus Torvalds nevű emberke garázsprojektje volt azzal a céllal, hogy megismerje, hogyan is kell kernelt (az operációs rendszer legalapvetőbb képességeit birtokló könyvtár - pl. lemezek fizikai kezelése, stb.) írni. Amíg telt-múlt az idő, a Windows szépen fejlődött, egyre több program jelent meg rá, de a Linuxnak nem az volt az eredeti célja, hogy elterjedjen. Persze a szakemberek meglátták benne a potenciált és használni kezdték. Mivel szakemberek használták, nem volt igény arra, hogy "a hülye is használhassa", pl. grafikus környezet helyett jó volt a karakteres (konzolos, terminál) felhasználói felület, gyakorlatilag mindent azon keresztül csináltak. Persze az átlagfelhasználók is tudomást szereztek erről a rendszerről, de amint látták, hogy "ezen baz'meg dolgozni kell, hogy olyan legyen, amilyennek én akarom", hamar felhagytak a dologgal és elkönyvelték, hogy "a Linux szar". És ez így van mind a mai napig is.
2016. febr. 21. 20:32
Azt azért hozzátenném, hogy te tévedésben élsz. A Linux csak a kernel, a rendszernek a magja. Az magában még semmit nem tud csinálni. Tenni kell még köré (jó)néhány dolgot, pl. asztalkezelőt, eszközillesztőket, stb., és az így megjelent operációs rendszert hívjuk Linux disztribúciónak. Na ebből aztán van sokfajta ma már:
- Arch Linux
- SuSE Linux
- Ubuntu
- Sabayon Linux
- Red Hat Linux
- Fedora Linux
- Puppy Linux
- Damn Small Linux
meg még van egy csomó más.
2016. febr. 21. 20:40
Húzz le egy Ubuntu-t, karcold ki lemezre és bootolj róla.
2016. febr. 21. 20:44
10/15 A kérdező kommentje:
Letöltöttem a virtual pc-t na igy kimerem probál a black panthert néztem ki,telepitem és megsasolom mit csinál!
[link]
Kiváncsi leszek rá!
Kapcsolódó kérdések: