Informatika érettségiben az adatbázis kezelő feladatnál miért adja ki az alábbi hibaüzenetet?
Libreofficban oldom meg a feladatot akkor a mysql dumpolásnál miért adja ki azt a hibaüzenetet akkor amikor nem a parancssorba szeretném dumpolni (mert ha csak oda megy akkor nincs semmi gondja vele, akkor megcsinálja), hogy: "Got error: 1066:Not unique table/alias 'etel' when doing Lock Tables.
Értem én, hogy az egyediségével van probléma, de más ilyen nevű tábla ebben az adatbázisban nincs.
Oké...
Nos amikor megadom, hogy:
C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.5\bin\mysqldump.exe" -uroot -poutalnder recept
na akkor simán lefut amikor viszont azt írom be , hogy:
C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.5\bin\mysqldump.exe" -uroot -poutalnder recept >C:\Users\Reni\Desktop\Suli\Megoldas\mysqldump.dmp akkor adja ki ezt a hibaüzenetet.
1. Ötlet:
Kimenet átirányítás (>) helyett megpróbálhatod a mysqldump opciójával fájlba írni:
mysqldump paraméterek -r fájlnév.sql
2. Ötlet:
Megpróbálhatnád kikapcsolni a táblák lock-olását.
A) mysqldump paraméterek --skip-add-locks
B) mysqldump paraméterek --lock-tables=false
Ma te vagy a HŐSÖM!
De alapjáraton miért nem működött? valami rossz a beállításoknál, vagy...?
Hát, mindenütt azt írják, hogy ha a lower_case_table_names 1-re van állítva, és van egy "valami" és egy "VALAMI" táblád, akkor jöhet elő ez.
Esetben pl. "etel" és "ETEL" vagy "Etel". Szerintem az is szóba jöhet, ha view-k között van ilyen.
Ha nálad nincs ilyen, akkor nem tudom, miért volt a hibaüzi. De örülök, ha segítettem. :)
Még egy kérdés a megoldásaiddal kapcsolatban ha még itt vagy valaho.
A második megoldásnál hogy néz kis sorrend?
C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.5\bin\mysqldump.exe" -uroot -poutalnder recept >C:\Users\Reni\Desktop\Suli\Megoldas\mysqldump.dmp és itt mőgé írom vagy az A variánst vagy a B-t?
A kimenet átirányítás (>) mindig a végén van :), tehát:
mysqldump -u felhasználó -pjelszó adatbázis --skip-add-locks > fájlnév.sql
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!