Honnan tudom, hogy egy mp4, es filmet át tudtam-e konvertálni DVD-re? Több lennt.
Az, hogy mp4 a kiterjesztése, nem jelent semmit.
A DVD lejátszók csak az mpeg-2-es filmeket tudják dekódolni (lejátszani), ha ebben a formátumban van a film, akkor mindegy a file kiterjesztése.
Az mp4 nem feltétlenül jelent mpeg-4-et, sőt, inkább az mp3 plusz video-t jelenti.
Egy video konverter programmal kell átkonvertálnod az eredeti filmanyagot, úgy hogy a film felbontása 720 x 576, a képsebesség 25 vagy 30 kocka legyen másodpercenként és a tömörítő mpeg-2 formátumba tömörítse a forrást.
Arra figyelj oda, hogy a hang is olyan formátumú legyen, amilyet a DVD lejátszód is képes kezelni. Ennek utánanézhetsz a lejátszóhoz mellékelt user guide-ban.
Nem tudom min nézed majd vissza, de a bitráta nyugodtan lehet minimum 1600, én inkább a 2000-et ajánlanám.
1000-1200-as értéknél nagyon pixeles, foltos lesz a végeredmény, pláne, ha nagy képernyőn nézed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!