UTorrent el készítettem torrentet, de más nemtudja letölteni, miért?
Készítettem utorrentel egy torrent filet, benn is hagytam seedelni, de ha ezt más le akarja tölteni, csak Csatlakozás a peerekhez ír, miért nemtudják letölteni?
A file lista látszik csak.
Letölteni, én simán tudok, zöld pipa is van utorrentben, hol lehhet a hiba.
Egy torrent oldalra szeretnék majd feltölteni, csak előbb ezt a hibát kellene kiküszöbölni.
uPNP is aktiv, szal nemértem.
Hálózati eszközeim:
Modem(router funkciokkal, csak wifit nemtud): Cisco EPC3208G
Routerem: TP-Link TL-WR841N
Router:
Modem:
KÖSZÖNÖM, ÉS KÉRLEK SEGÍTSETEK!
Legalapvetőbb kérdés: letöltötted a saját torrentedet, hogy lásson téged a tracker, és kapcsolódhassanak rád, vagy csak a saját elkészített példányodat próbálod seedelni?
Már ezen elbukik az egész, feltöltés után neked ugyanúgy le kell tölteni a torrentet és seedbe állni.
Tehát pl:
Akarok felrakni egy torrentet, nCore a.
Készítek egy torrent filet, és a trackereket üresen hagyom. (asszem ugy van az ncore oldalán)
Azt ugye elkezdi seedelni, zöld minden oké.
És ezután, az előbb seedbeállított torrentet hagyam a listában, vagy töröljem, és az ncore ol leszedetet töltsem le, vagyis seedeljem tovább?
Köszi amugy
Csak akkor fog az oldal téged feltöltőként látni, ha letöltöd a saját torrentedet, mivel az tartalmazza az egyedi profilazonosítót (passkey).
Az általad készített példányban nincs passkey, hiszen nem volt a trackeren a torrent és nem került bele a generált kulcs.
Ez minden feltöltés alapja:
elkészíted a torrentet -> feltöltöd -> megjelenik az oldalon -> letöltöd -> beállsz seedbe.
Mivel neked 100%-ban megvan a torrent tartalma, ezért letöltés helyett ellenőrzés után egyből feltölteni fog, így jelensz meg első seederként és tudnak majd rád kapcsolódni.
Így már értem, köszi.
Azt hogy van e feltöltési sebességem (nem blokkolja a 2 hálózati eszköz egyike sem a kapcsolatot) azt hogyan tudom ellenőrizni?
pl: fennvan nCoreon a torrent és azt letöltöm, seedbe állítom, és honnan fogom tudni hogy a többi user tud letölteni tölem, nem már kiakad a kapcsolodás a peerekhez résznél?
Nagyon köszönöm, segítettél ezzel! :)
Aktív és passzív állapot létezik, attól függően hogy nyitva van-e a port a kliensnek vagy nincs. Vannak hálózatok, ahol nem tudsz aktív lenni semmilyen beállítással, a hálózat felépítése miatt (NAT, kisebb községeknél előfordulhat ilyen, városokban nem jellemző).
Ha aktív vagy (zöld pipa a kliensben), bárki tud tölteni rólad. Ha passzív vagy, csak aktív tud tölteni rólad, és majd közvetve tőle a passzívak. Általánosságban mindig sokkal több aktív kliens van a hálózaton mint a passzívak, így ez nem kell hogy nagy probléma legyen. Nyilván ha passzív vagy, akkor a többi passzív addig nem tud tölteni amíg legalább egy aktív be nem száll és rajta keresztül történik.
A port nyitására pedig rengeteg leírás van, általában a tűzfal, majd router beállításaiban. Sokszor elég a routerben csak az UPnP-t bekapcsolni hogy kiengedje a klienst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!