Rajzokból szeretnék kicsi rajzfilmeket készíteni. Milyen programmal kivitelezhető ez?
Figyelt kérdés
Tehát nem 3D-s animációkat, hanem előre megrajzolt figurákkal régimódi 2D-s rajzfilmeket. Van olyan progi, amivel ezt könnyen meg lehet csinálni? Egyáltalán hogy működik ez? Még manapság is meg kell rajzolni külön minden képkockát, vagy már kevesebb is elég?2010. márc. 30. 13:40
1/5 anonim válasza:
A legegyszerűbb szoftverrel is megvalósítható. Mondjuk a Windows-ban alapból bent lévő MovieMaker-rel is. A képkockákat pedig meg kell rajzolnod. Egy sima rajzból nem fogja neked kitalálni a számítógép, hogy az most egy pálcikaember vagy egy sós mogyorós banánturmix, szóval helyetted nem fog rajzolni.
2/5 anonim válasza:
Attól tartok, ha nem képvetítést akarsz, akkor a Windows Movie Maker nem jó, nem lehet képkockánként szerkeszteni, egy képet minimum fél másodpercre bennhagy.
2D-set sajnos nem tudok neked jót (ha pálcikaember-t, akkor Pivot nevű program), a képkockákat egyenként kell megrajzolni, olyan program kell neked, amivel képkockánként lehet a filmet manipulálni, például ZS4 (még nem használtam, csak most találtam a nevét), itt még találhatsz, ha nem jó
Vannak programok, ahol nem kell képkockáról képkockára megrajzolni, hanem vannak keyframe-k, melyek közt a számítógép határozza meg a mozgást, de ez már nem rajzfilm, hanem animációs film (ilyenkor a karaktereket, mindent meg kell szerkeszteni, nem rajzolni, ilyen például 3D Max Studio)
3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a tanácsokat :) de inkább megrajzolom képkockánként(nincs időhöz kötve,úgyhogy ráérek), nekem épp az a lényeg, h rajzfilm legyen...akkor rákeresek a progikra
2010. márc. 30. 16:02
5/5 anonim válasza:
Szerintem a Adobe Flash (nem player), és az újabb verziója az Adobe Animate a legjobb. Ezek nem ingyenesek. Nem tudom honnan lehet őket ingyen letölteni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!