Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért ilyen bugyuta a Windows 10?

Miért ilyen bugyuta a Windows 10?

Figyelt kérdés

A gépem elvileg megfelel a rendszerkövetelményeknek.

Am3-as alaplap

Athlon II x4 640 cpu

Vga: integrált geforce 6100

Ram: Micron 8gb ddr3 2x4

Nem tudom beállítani a normális 1920x1080-as felbontást mert hiányzik a beállításokból (driver a vga hoz természetesen nincsen, de gondoltam mivel nem játékra használom gondoltam azért a dekstop el kell hogy menjen vele... Tehát most ott tartunk hogy ami teljesen jól ment 7-en az itt nekem nem. De akkor mi a túróért nem ellenőrzi le rendesen a hardvert? Boldog boldogtalannak írja hogy frissítsen. Jó nekem nem gond, mert majd veszek bele gyis egy 750 Ti-t azzal menni fog vagy ha nem akkor vissza tudom tenni a 7-et de ez így ebben a foprmában marhaság amit csinálnak. Nem beszélve arról hogy sokaknak az alaplapi chipkészletet sem támogatja így nincs pl hang csak mókolás után vagy úgy sem, de mégis minden őskövületen szépen bejön hogy "ez a gép alkalmas"..

Egyáltalán az én problémámra van valamilyen megoldás? Csak 1400x1050 van.

2016. febr. 11. 11:36
1 2 3
 21/28 P.O.C. ***** válasza:
Jó bocs, talán erős volt. Nem nagyképűséget akartam belőle kihozni. De amúgy én elég kitartó vagyok. Engem taníthatsz nyugodtan. Nem szégyen az ha valaki nem tud valamit, attól még megtanulhatja. Ha minden igaz van itt valami nForce chipsetes alaplapom ugyan ezzel az IGP -vel. Szóval talán még rekonstruálni is tudom azt, amit majd mondasz, hogy teszteljem és ezáltal könnyebben megtanuljam. :)
2016. febr. 13. 16:28
 22/28 A kérdező kommentje:

Nem osztja meg a nagy titkot! Driver pedig létezik csak hinni kell benne!

Am a 9000-res és 8000-res nvidi-k ra tényleg van még driver. Valószínű egy ilyen kártyát fogok beszerezni.

Amd oldalon csak 5000-től felfelé van támogatás. Pedig az geforce 8-9000 korabeli radeonok pont a hd 3000 és 4000-res szária volt, az amd viszont azt már nem támogatja.

2016. febr. 13. 18:52
 23/28 P.O.C. ***** válasza:

Az AMD (ATI) HD 2xxx/3xxx/4xxx -re is van Windows 10 támogatás!

Annyi az egész, hogy közvetlenül nem tölthető le driver csomagként sehonnan. A Windows Update viszont felrakja. Eszközkezelő --> Jobb klikk a vga -ra --> Illesztőprogram frissítése. --> Automatikus telepítés. (természetesen működő internetkapcsolat mellett!).

Amúgy ha ezt nem csinálod meg, akkor is felrakja, de akkor nem azonnal, hanem a többi frissítéssel jön le.

Sokszor raktam már fel így. Többek között a saját laptopomra is (MSI CX600), amiben egy HD4330 van.

Szóval ha találsz ilyen kártyákat olcsóbban, azt is nyugodtan megveheted. A legjobb persze valami HD5xxx lenne minimum. Az Nvidia GF 8xxx és 9xxx már túl elavultak, még ha van is hozzá driver.

2016. febr. 13. 19:38
 24/28 A kérdező kommentje:
És utána már rendesen fennt van a catalyst is és nem azt fogja írni az adaptertípusnál hogy "Windows wddm 1,1..) ?
2016. febr. 13. 19:53
 25/28 A kérdező kommentje:
Jah bocsi a catalyst az külön van, de a lényeg hogy a driver fennt lesz.
2016. febr. 13. 19:59
 26/28 A kérdező kommentje:
Ezt az eszközkezelős illesztőprogram frissítést az igp-vel kipróbálva kiírta hogy "A Windows megállapította, hogy az eszköz illesztőprogramja naprakész."
2016. febr. 13. 20:06
 27/28 P.O.C. ***** válasza:
Hát a jelenlegivel persze hogy azt írja, hiszen nincs hozzá. Én a HD 2xxx/3xxx/4xxx -eknél mondtam, hogy így kell.
2016. febr. 13. 20:11
 28/28 A kérdező kommentje:
Persze, tudom, csak gondoltam megnézem.
2016. febr. 13. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!