Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan kell ilyen excel...

Hogyan kell ilyen excel makrót írni?

Figyelt kérdés
Van rá mód ,hogy egy oszlopban,pl.az "A" -ban az időt rögzítsem ? Vagy inkább manuálisan beírom ? Mondjuk A1-ben 10.05, ha indítom a makrót,akkor A2-be 10.20-at beír és elmenti. Újra indítom a makrót, A3-ba 10.35-öt ír és ment.

2016. febr. 7. 10:22
 1/4 CspCsj ***** válasza:

Mindig az aktuális időt írja be? Vagy például 15 percet mindig hozzáadjon az utolsóhóz?

Aktuális idő:

Dim UtolsoCella As Range

Set UtolsoCella = Worksheets("Munka1").Cells(Worksheets("Munka1").Rows.Count, "A").End(xlUp)

Cells(UtolsoCella.Row + 1, 1) = Format(Now, "hh.mm")

15 perc növelés:

Dim UtolsoCella As Range

Set UtolsoCella = Worksheets("Munka1").Cells(Worksheets("Munka1").Rows.Count, "A").End(xlUp)

Cells(UtolsoCella.Row + 1, 1) = Format(DateAdd("n", 15, Format(UtolsoCella.Value, "hh:mm")), "hh:mm")

2016. febr. 7. 13:18
 2/4 anonim válasza:
100%

Makrók rögzítése + if,for, do until/while egyveleggel sok minden megoldható, nulla hozzáértéssel, így csináltam én.

Gondolat menet:

Bekapcsoltam a makró rögzítést, leformáztam az első oszlopot, hogy megfelelő formátumban legyen majd, megnéztem melyik függvény adja vissza a mai dátumot, aztán lementettem a makrót. Kitöröltem ami nem kellett belőle és megvolt amihez már csak ciklusok kellettek.

Egy ciklussal megnéztem az A oszlopban hányadik sor üres, ehhez hozzáadtam egyet.

Egy másik ciklussal az első sorban kiírja a mostani időt, ha nem üres akkor pedig mindig az előzőhöz hozzáad 15 percet (szintén makró rögzítésből vettem ki).

Problémám csak annyi volt, hogy a most függvényt rakja vissza, akkor ha valamit ír az ember mindig frissíti az időt, ezért visszahívtam a cella értékét, hogy fix legyen azaz idő.

Sub Makró4()

i = 1

Do Until Cells(i, 1) = ""

i = i + 1

Loop

If Cells(1, 1) = "" Then

Range("A:A").NumberFormat = "h:mm;@"

Cells(1, 1) = "=NOW()"

Cells(1, 1) = Cells(1, 1)

Else: Cells(i, 1) = "=R[-1]C+TIME(0,15,0)"

End If

End Sub

2016. febr. 7. 14:41
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi, holnap tudom kipróbálni.
2016. febr. 7. 16:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Remek,köszönöm.
2016. febr. 11. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!