Windows 7 mellé Linux telepítése? (bővebben lent)
"Gyakorlatilag az egész wincsesztert átvette az ubuntu"
Nem az vette át, Te adtad oda neki. Particionálni mindegyikhez kell (ahogy a Win-hez is) Kell swap és / (ez a root) minimum...
Kedves Tom Benko!
"A Linux helyét nem muszáj, de érdemes particionálni."
Ezt hogy érted? Ha nem particionál, úgy jár, mint ahogy írta ("Gyakorlatilag az egész wincsesztert átvette")És hogy lesz swap területe? Nem a formázásra gondoltál? Azt a telepítő a küvetkező lépésben valóban elvégzi automatikusan...
Kedves Tom Benko!
Jogos.(Pedig a swapot fájlként már én is használtam anno, de most nem ugrott be...)
A particionálást én nem csak azért "erőltetném", hogy megismerje a kérdező a Linux-féle számozást és a méretezést, látva mennyi probléma van itt a GYK-n az egy partíciós gépek újra telepítése kapcsán(még ha most nem is erről van szó), hanem azért is, mert indokolatlanul félnek tőle az emberek, pedig kellő figyelemmel és logikával könnyen megtanulható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!