Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Windows mellé kapott aktivál...

A Windows mellé kapott aktiváló kódot hányszor lehet felhasználni?

Figyelt kérdés
Windows 10-et telepítettem a gépemre, de telepítés során az SSD-t nem ismerte fel ezért kénytelen voltam a HDD-re telepíteni. A telepítés során meg is adtam az aktiváláshoz szügséges kódot. Ha akarok csinálni egy tiszta telepítést ami során formázom a HDD-t és az SSD-re telepítem az operációs rendszert akkor a Windows aktiválva marad? Vagy meg kell adnom a kódot megint és kész?

2016. febr. 4. 18:08
 1/2 CspCsj ***** válasza:

Elvileg végtelenszer aktiválható.

Ha OEM verzió, akkor csak ugyanabban a hardverkörnyezetben. (mondjuk hibás alaplap cseréje esetén valószínűleg az automatikus aktiválás nem fog működni, de telefonon sikerülhet)

2016. febr. 5. 11:17
 2/2 CspCsj ***** válasza:
95%

Kimaradt:

Teljes értékű (Retail/Dobozos) Windows liszensznél (egymás után) több gépen is használhatod, de egyszerre csak egy gépen lehet aktiválva.

Másik gépre telepítés előtt az előzőt ajánlott deaktiválni:

1. "slmgr /dlv" paranccsal kiírja az aktiválás részleteit, ebből az aktiválási azonosító kell (Activation ID)

2. "slmgr /upk ActivationID" paranccsal deaktiválja

3. az újra aktiváláshoz a termékkulcsot (Product Key) kell megadni: "slmgr /ipk ProductKey", persze ha az új gépen telepítéskor megadtad a kulcsot, akkor ott ez a parancs nem szükséges.

2016. febr. 5. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!