Rendszergazda letiltotta a parancssort illetve a konkrét számítógépet. Jegyzettömbös parancssorindítás parancsait ismertek?
A .bat fájlokat is a cmd futtatja, és ha a háttérképet letiltotta, gondolod, hogy hagyott kiskaput, hogy egy korlátozott fiókból feloldhasd a korlátozást? Neeem.
Ezt a fiókból nem fogod tudni feloldani. Külső megoldás kell.
> lenne ötlet hogyan tudom felülírni a rendszergazda fiókot cmdvel? vagy a weblapot?
Most olvasom csak, milyen weblapot akarsz te felülírni?
Bocs, de ilyesmiben én nem leszek támogató. Okkal vagy te kizárva onnan, a betörés, manipulálás pedig Btk. hatáskör.
Ha valami elengedhetetlenül szükséges neked a tanuláshoz, beszélj a tanárral, rendszergazdával, igazgatóval.
> tudni kell ezt a részét is amit nem tanítanak nem
Nem az iskolai gépek feltörésével kell gyakorolni.
Nem szokásom, de leirom az első lépést (bár ez szerintem nem megvalósitható) :
Arra már gondolom Te is rájöttél, hogy csak is a külső megoldás jöhet szóba. Ebből sok minden következik, de leirom a szerintem két legfontosabbat :
1. Le fogsz bukni (és ezt nem biztos hogy tolerálni fogják, tehát olyan büntit is kaphatsz amire nem számitasz - igazgatói, kirugás és akár rendőrség is lehet az ügyből, csak a tánáraid jóakarátától fogsz függeni - ezzen azért gondolkodj el erőssen)
2. A külső módszer a CD-ről vagy pendrivéről való inditást jelenti, tehát azt kell valamilyen úton módon megoldani, ha utánna nézel a dolognak akkor ez egyszerűen BIOS resetet jelent (amivel már le is buktál ha megteszed), amit több módon is kivitelezhető, leirok két módszert :
A hagyományos módszer a gép szétszedését az elem kivételét és a BIOS resetelését jelenti.
Vannak BOIS-t resetelő programok is, de ezekhez is vagy külső inditás kell, vagy rendszergazdai jog.
Én inkább kihagynám, ezért nem is kivánok sikert a dologhoz.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!