Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Rendszergazda letiltotta a...

Rendszergazda letiltotta a parancssort illetve a konkrét számítógépet. Jegyzettömbös parancssorindítás parancsait ismertek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Régen minden weblap működött utána le lett tiltva. IP alapján tudtam böngészni tovább, de ez is le lett tiltva illetve a cmd is. semmihez nincs jogosultság, még a paint és a háttérkép módosításához sincs. Olvastam hogy a cmd jegyzettömb segítségével .bat be futtatható. Ismertek ilyen parancsokat, illetve lenne ötlet hogyan tudom felülírni a rendszergazda fiókot cmdvel? vagy a weblapot? Lényeg lenne a cmd. Tudom ilyenkor mondják, hogy tanulni kell órán, de hálózati rendszergazdának tudni kell ezt a részét is amit nem tanítanak nem ? :)

2016. jan. 30. 15:02
 1/9 anonim ***** válasza:

A .bat fájlokat is a cmd futtatja, és ha a háttérképet letiltotta, gondolod, hogy hagyott kiskaput, hogy egy korlátozott fiókból feloldhasd a korlátozást? Neeem.

Ezt a fiókból nem fogod tudni feloldani. Külső megoldás kell.

2016. jan. 30. 15:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Ha külsőt úgy érted hogy adathordozó esélytelen mert tiltja azt is. szóval a külső ilyen szinten esélytelen. A tűzfalon nincs esély át menni. Pont arra gondoltam hogy ha ennyi mindent lezár valahol kell lenni egy kiskapunka. Ő is hibázhat. Hátha valahol valami kis rést nem vett észre. Jaaa amúgy az un. Netsupport school-al felügyelve van az összes gép :@
2016. jan. 30. 15:17
 3/9 anonim ***** válasza:

> lenne ötlet hogyan tudom felülírni a rendszergazda fiókot cmdvel? vagy a weblapot?

Most olvasom csak, milyen weblapot akarsz te felülírni?

Bocs, de ilyesmiben én nem leszek támogató. Okkal vagy te kizárva onnan, a betörés, manipulálás pedig Btk. hatáskör.

Ha valami elengedhetetlenül szükséges neked a tanuláshoz, beszélj a tanárral, rendszergazdával, igazgatóval.

> tudni kell ezt a részét is amit nem tanítanak nem

Nem az iskolai gépek feltörésével kell gyakorolni.

2016. jan. 30. 15:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Konkrétan a weblap lényegtelen. Csak maga az elv kellene. Ha nem az iskolai gépeken akkor hol? hol találok még egy olyan hálózatot ahol több 10 gép van hálózatba kötve?! Nem leszel partner? - név nélkül. "nem is segítesz hanem kutatok ;)" Ha azt mondod hogy nem leszel partner ez azt jelenti van kiskapu! szóval már ez +. :)
2016. jan. 30. 15:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Próbáld meg futtatni a gpedit.msc-t. Ha ezt nem tudod megtenni, akkor esetleg csökkentett módban próbáld.
2016. jan. 30. 16:21
 6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2016. jan. 30. 16:25
 7/9 coopper ***** válasza:

Nem szokásom, de leirom az első lépést (bár ez szerintem nem megvalósitható) :

Arra már gondolom Te is rájöttél, hogy csak is a külső megoldás jöhet szóba. Ebből sok minden következik, de leirom a szerintem két legfontosabbat :

1. Le fogsz bukni (és ezt nem biztos hogy tolerálni fogják, tehát olyan büntit is kaphatsz amire nem számitasz - igazgatói, kirugás és akár rendőrség is lehet az ügyből, csak a tánáraid jóakarátától fogsz függeni - ezzen azért gondolkodj el erőssen)

2. A külső módszer a CD-ről vagy pendrivéről való inditást jelenti, tehát azt kell valamilyen úton módon megoldani, ha utánna nézel a dolognak akkor ez egyszerűen BIOS resetet jelent (amivel már le is buktál ha megteszed), amit több módon is kivitelezhető, leirok két módszert :

A hagyományos módszer a gép szétszedését az elem kivételét és a BIOS resetelését jelenti.

Vannak BOIS-t resetelő programok is, de ezekhez is vagy külső inditás kell, vagy rendszergazdai jog.

Én inkább kihagynám, ezért nem is kivánok sikert a dologhoz.

Üdv.

2016. jan. 30. 17:38
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen. A következmények világosak. A külső eszköz ugye így kizárva. A bios reset progira gondoltam, bár nem tudtam létezik-e. Az elem kilőve mert a gép úgy be van építve, hogy nem mozdítható. DE a webes szűrő úgy működik hogy kulcsszavakat tilt le a Googleban. szóval az oldalak domainja és IPje tiltva van, de ha bios reset programra keresek az még lehet hogy tölthető. Viszont akkor az összes számítógépen meg kell csinálni egy termen belül úgy nő az esélyem és 1:25 esélyem van a lebukásra.
2016. jan. 30. 18:57
 9/9 A kérdező kommentje:
gpedit.msc nem működik mert a hozzáférés letiltva. Csökkentett módba se sikerül, mert hálózati fiókkal csatlakozunk a szerverhez. Ha csökkentett módba indítom hálózattal, akkor ugyan ott vagyunk, ha csak parancssorral akkor nem enged be a fiókba.
2016. febr. 5. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!