Hogyan telepitsek fel windows 10 melle a legegyszerubben LINUX-t?
van a ntb ban egy 19GB patriciom,arra mehetne,hogyan telepitsem fel hogy ne ronstam el a boot beallitasokat....egyszer regen probalkoztam es elegge szivatott az hogy feltelepites utan nem jott fel a windows csak sok ideg utan jott ujra elo. Hogyan keruljem el ez?
wubi installert haszaltam akkor.
Kiírsz egy hivatalos oldalról telepített lemezképet lehetőleg pendrivera. Windows alatt van pár progi amivel ki tudod írni, pl. Rufus. Miután végzett a kiírással, újraindítod a géped, és bootolsz USB-ről. Ha van bootmenü, kiválasztod onnan mielőtt indulna a Win, ha nincs, BIOS-ban átállítod a bootsorrendet.
A telepítőbe a particionálás az, ahol elidőzöl hosszabb ideig, tehát... a partíció ahova megy az Ubi, ext4 lesz, csatolási ponthoz pedig "/", idézőjelek nélkül persze. Swap vagy annyi mint amennyi RAM van, vagy a kétszerese annak, de ha van 4 GB, vagy annál több, ki is hagyhatod. Ezután csak az adataidat írod be, és mehet az install.
Reboot után a GRUB fogad, ahonnan kiválasztod, Ubuntu induljon, vagy Win 10.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!