Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Vélemények a Manjaro Linuxról?

Vélemények a Manjaro Linuxról?

Figyelt kérdés
Mennyire stabil, gyors, mennyire használható a mindennapokra mint fő op. rendszer? Netezni, irodai munkára, Skype-ra pl...

2016. jan. 25. 18:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Még a végén kedvet kapok és kipróbálom a 15.12-t is...
2016. jan. 26. 12:35
 12/19 A kérdező kommentje:
Hát... a telepítés pár szempillantás alatt végigment, XFCE-vel a rendszer gyorsabb és stabilabb mint a Xubi, vagy a Mint, a frissítések is fele annyi idő alatt felmentek, talán kevesebbet is fogyaszt. A legtöbb alkalmazás amit használni szoktam már alapból a rendszer része, és a külső is tetszik. És ami a legfőbb, nem láttam eddig bugokat, nem úgy mint a Xubinál, vagy a Mintnél.
2016. jan. 26. 13:50
 13/19 anonim ***** válasza:
A Mintnél egészen pontosan milyen bugokkal találkoztál 2 órai használat után?
2016. jan. 26. 15:34
 14/19 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy 2 óra használat után szűrtem le a dolgokat a Mint kapcsán? :D Hónapokig használtam egyedüli rendszerként.

Többször előfordult, hogy indításnál egy szép hibaüzenet fogadott, és vagy csak egy billentyű leütése, vagy a gép újraindítása után engedett belépni. Találkoztam olyannal, hogy a Wi-Fi-t nem tudta kezelni. Néha telefon, vagy pendrive csatlakoztatása után nem tudtam megnyitni amit behelyeztem, mondván hogy az eszközt nem tudja csatolni. Néha az energiakezelőben történő módosításaimat nem mentette el. Sokszor amikor letettem tálcára egy ablakot, mondjuk Firefox-ot, és újra meg akartam nyitni később, nem reagált a kattintásra.

Még biztos elő jöhetett volna több is, de meguntam. Ennek ellenére még XFCE-vel volt vele a legkevesebb bajom, használtam is egy ideig, de nem térnék vissza hozzá.

2016. jan. 26. 16:36
 15/19 A kérdező kommentje:
Egyetlen kérdésem maradt: Chrome vagy Chromium telepítésére mi a legegyszerűbb módszer?
2016. jan. 26. 20:20
 16/19 anonim ***** válasza:
A csomagkezelőből. A Chromium benne van.
2016. jan. 26. 21:08
 17/19 anonim ***** válasza:

Chrome max aur-ból , chromium meg van az arch repojaban , pacman -S telepíti is.

A mintet egyébként az xfce verziótól eltekintve én is gányolásnak tartom , de a manjaroból is csak az xfce verzió tudja leelőzni. Arch csomagkezelője gyors , így érződnek az előnyök manjaronal is.

Az alap disztrók mindig jobbak , ez esetben a Debian és Arch , azok jól futnak mindegyik asztali környezettel.

2016. jan. 26. 21:20
 18/19 A kérdező kommentje:
Igen, köszi a válaszokat, de közbe már megtaláltam a kutakodásom során. :)
2016. jan. 26. 21:29
 19/19 A kérdező kommentje:
A frissítésekkel kapcsolatban azért még segíthetnétek. Csak a Pacman által telepített csomagok és alkalmazások frissülnek, vagy a rendszer frissíti azokat is, amiket AUR-ból telepítek?
2016. jan. 27. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!