Ismertek olyan videó vágó programot, amivel esetleg csatornák logóját lehetne levágni a felvételről?
Hali egy progi kéne, amivel mondjuk a felvétel tetején vagy alján egy kis sávot letudnék vágni, hogy a videón látható logók ne látszódjanak. Afféle képarány változás lenne. A videó maga alacsonyabb lenne, a tetején és alján meg fekete sáv, mintha szélesvásznú videó lenne belőle.
Emellett fontos, hogy maga a felvétel ne romoljon tőle, szóval a kép ugyanolyan éles legyen, csupán keskenyebb lenne tőle maga a lényeg.
Remélem lehet érteni mire gondolok, aki ismer ilyen programot, kérem írja le. Akár fizetősöket is, de minőségi legyen. Köszönöm
Ugyan olyan éles sosem lesz, mivel nagyítasz a felvételen, és ezáltal a pixelek megnőnek. Ez amolyan digitális zoomolás.
Legegyszerűbben a Camtasia studioval lehet. De szinte minden videószerkesztő képes erre, így vagy úgy.
A Virtualdub-ban van ilyen lehetőség. Akár körbe is vághatod a screen-t, de logo eltüntető plugin-ja is van.
Ez úgy műxik, hogy a logót az azt keretező pixelek szinével tölti fel és elsmooth-olja.
Én ilyesmire gondoltam:
Tehát a levágott részt fekete háttérrel lecserélni, ilyenkor is biztos hogy nőnek a pixelek? Hisz ahol lenne logó, sarkokban mondjuk, azt full elfeketíteni, a középső lényeghez hozzá se nyúlnék, a felbontást nem akarom változtatni.
Ilyen marhaságot, hogy fekete háttérrel feltölteni, még életemben nem hallottam.
Le kell vágni a tetejéből annyit, hogy eltűnjön a logó, ezt hívják úgy hogy croppolás. Másik lehetőség, hogy egy szűrővel elmosod a logót. Mindkét feladatra alkalmas az ingyenes Avidemux program.
Croppolás:
Logo elmosása:
Mivel módosítasz a videoanyagon, mindenképp újra kell kódolni a filmet ami minőségvesztéssel jár, de egy optimálisan beállított kodek esetén ez nem lesz feltűnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!