Újonnan összeállított gépemre szerintetek win7, win8, win10-et rakjak és miért azt?
Ha új alkatrészek akkor valószínű, hogy már eleve a 8x-re és 10-re optimalizált az alaplap. A Win. 8 támogatását teljesen leállította a Microsoft
a 7-es se húzza már olyan sokáig, így vagy a 8.1 v. 10.
Szerintem ne ezeket a játék-oprendszereket rakd rá, hanem dualbootban egy FreeBSD-t és egy Arch linuxot, ha már fullos a gép fullos legyen az OS is, nem?
Legfeljebb ha néha kicsit akarsz játszani, akkor lehet egy win10 kémprogram harmadiknak, a játékok miatt.
Nem gáz, biztos sok évig használtad hogy így kiábrándultál belőle. :(
Én mielőtt váltottam 98-tól win7-ig az összes windows-t használtam, de mindig volt valami baj vele, sosem voltam vele teljesen elégedett. Aztán elkezdtem linuxot használni, és fokozatosan rájöttem, hogy milyen keveset tudtam eddig a rendszer működéséről, nem is értettem mi hogy van. Most már több mint 10 év linux után semmi pénzért nem térnék vissza a "sötét oldalra", de van azért egy partíción egy win10, ha szükség lenne rá, mert attól hogy nem használom még ismerni kell, nem akarok lemaradni.
Persze windows és már szar. Érdekes módon az én gépemen sosincs vele semmi probléma. Nem kell mindent felinstallálgatni rá. Ott vannak a virtuális gépek, azokban miért nem lehet dolgozni? A linux jó, de sok dolog konzolos benne és nem biztos hogy ez mindenkinek bejön.
Játékra marad a windows.
Nem mondtam hogy a win nem jó, csak hogy én nem tudtam kibékülni a marhaságaival. Plusz ugye vírusírtó+tűzfal kell rá, meg néha jön egy kis malware, egy kis kémprogram, ilyesmik, ez a többi rendszeren egyszerűen nincs, nem lassítja a gépet, nem kell megvenni vagy szívni a crackkel.
De játékra ez a legjobb (meg a ps4, de az más történet), szóval rakjon csak windowst, sőt, win10-et, ne ragadjon le. A win7 lassan kikopik, a win8-at meg valahogy senki nem tudta megszokni (bár nekem az is tökéletes volt, nem tudom mit nyavajogtak annyit a felhasználók, most sincs már start menü, csak a teljesképernyős csempés izét lekicsinyítették 1/3-ra és berakták a bal sarokba)
A win10 meg ugyan már instant kémprogram (de a w8 meg a 7 is megkapta az update-et, ha nem figyeltél), de a neten sok (magyar) leírás is van, hogy mi az a 20 dolog amit ki kell kapcsolni hogy nagyjából biztonságos legyen, nem nagy ügy. Mondjuk, én ezeken felül még a routeren blokkolom a microsoft felé mutató ip-ket, mert a galád a hosts fájlt megkerüli a jelentéseinél, de az is csak pár kattintás.
Jaja, szerintem is, kit zavar, én is mindig otthagyom a lakáskulcsot a címmel a metrón, még sosem volt semmi, kit izgat?
Fappening-ről hallottál? Snowden?
Amúgy dobsz egy képet a bankkártyád mindkét oldaláról? Csak megnézném, érted, kit izgat? Dobd fel facéra, ott lesz csak lájk, majd meglátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!