Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Újonnan összeállított gépemre...

Újonnan összeállított gépemre szerintetek win7, win8, win10-et rakjak és miért azt?

Figyelt kérdés

2016. jan. 13. 20:20
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
gépem fullos úgyhogy minden fut rajta(i7 proci, gtx980 stb..)
2016. jan. 13. 20:21
 2/13 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy.
2016. jan. 13. 20:25
 3/13 anonim ***** válasza:

Ha új alkatrészek akkor valószínű, hogy már eleve a 8x-re és 10-re optimalizált az alaplap. A Win. 8 támogatását teljesen leállította a Microsoft

[link]

a 7-es se húzza már olyan sokáig, így vagy a 8.1 v. 10.

2016. jan. 13. 20:25
 4/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ne ezeket a játék-oprendszereket rakd rá, hanem dualbootban egy FreeBSD-t és egy Arch linuxot, ha már fullos a gép fullos legyen az OS is, nem?

Legfeljebb ha néha kicsit akarsz játszani, akkor lehet egy win10 kémprogram harmadiknak, a játékok miatt.

2016. jan. 13. 21:25
 5/13 A kérdező kommentje:
bocs a linuxot ki nem állhatom, a windows fekszik nekem a legjobban
2016. jan. 13. 21:27
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem gáz, biztos sok évig használtad hogy így kiábrándultál belőle. :(

Én mielőtt váltottam 98-tól win7-ig az összes windows-t használtam, de mindig volt valami baj vele, sosem voltam vele teljesen elégedett. Aztán elkezdtem linuxot használni, és fokozatosan rájöttem, hogy milyen keveset tudtam eddig a rendszer működéséről, nem is értettem mi hogy van. Most már több mint 10 év linux után semmi pénzért nem térnék vissza a "sötét oldalra", de van azért egy partíción egy win10, ha szükség lenne rá, mert attól hogy nem használom még ismerni kell, nem akarok lemaradni.

2016. jan. 13. 21:35
 7/13 anonim ***** válasza:

Persze windows és már szar. Érdekes módon az én gépemen sosincs vele semmi probléma. Nem kell mindent felinstallálgatni rá. Ott vannak a virtuális gépek, azokban miért nem lehet dolgozni? A linux jó, de sok dolog konzolos benne és nem biztos hogy ez mindenkinek bejön.

Játékra marad a windows.

2016. jan. 14. 03:12
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem mondtam hogy a win nem jó, csak hogy én nem tudtam kibékülni a marhaságaival. Plusz ugye vírusírtó+tűzfal kell rá, meg néha jön egy kis malware, egy kis kémprogram, ilyesmik, ez a többi rendszeren egyszerűen nincs, nem lassítja a gépet, nem kell megvenni vagy szívni a crackkel.

De játékra ez a legjobb (meg a ps4, de az más történet), szóval rakjon csak windowst, sőt, win10-et, ne ragadjon le. A win7 lassan kikopik, a win8-at meg valahogy senki nem tudta megszokni (bár nekem az is tökéletes volt, nem tudom mit nyavajogtak annyit a felhasználók, most sincs már start menü, csak a teljesképernyős csempés izét lekicsinyítették 1/3-ra és berakták a bal sarokba)

A win10 meg ugyan már instant kémprogram (de a w8 meg a 7 is megkapta az update-et, ha nem figyeltél), de a neten sok (magyar) leírás is van, hogy mi az a 20 dolog amit ki kell kapcsolni hogy nagyjából biztonságos legyen, nem nagy ügy. Mondjuk, én ezeken felül még a routeren blokkolom a microsoft felé mutató ip-ket, mert a galád a hosts fájlt megkerüli a jelentéseinél, de az is csak pár kattintás.

2016. jan. 14. 09:09
 9/13 anonim ***** válasza:
Ezek teljesen felesleges beállítások. Veszel egy bika gépet, aztán win8.1 (10 játékra annyira még nem patent). Kit izgat mit nézeget a microsoft, hadd nézegesse.
2016. jan. 15. 03:16
 10/13 anonim ***** válasza:

Jaja, szerintem is, kit zavar, én is mindig otthagyom a lakáskulcsot a címmel a metrón, még sosem volt semmi, kit izgat?

Fappening-ről hallottál? Snowden?

Amúgy dobsz egy képet a bankkártyád mindkét oldaláról? Csak megnézném, érted, kit izgat? Dobd fel facéra, ott lesz csak lájk, majd meglátod.

2016. jan. 15. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!