Egy ezer éves gépre milyen operációs rendszert ajánlotok?
Újra tettem a gépet, sokkal lassabb lett mint volt! :D (XP)
Ez a lassúság a vírusirtó telepítése után jelentkezik. De nyilván egy gépre kell vírusirtó! :D
Linuxon gondolkodtam, de nem tudom az mennyire keményen eszi a RAM-ot! :D
Gépről: Intel(R) Celeron(R)M
1,60 GHz
1,60 GHz, 448 RAM
De megfogadtam senkinek nem fogom az elavult ezer éves gépét újra tenni, mert csak szívok vele...
Pedig jobb, ha kicsit utána jársz.
A minap futottam pl bele, hogy annyira régi volt a gép, hogy a legújabb XUbuntuk már fel sem mentek rá, hanem egy 12.04-est kellett rátenni.
Az összes ubuntu/mint variáns csak egy mesterségesen felhizlalt Debian. Kezdőknek talán kényelmesebbek , de ennél a pontnál el is fogyott az összes előnyük.
Tegyél rá egy jól beállított Debian Lxde-t , esetleg Arch-ot vagy Gentoot (Lxde felülettel ezeket is persze) és gyors lesz , a youtube facebook meg hasonló oldalaktól eltekintve , mert azok megeszik reggelire a memóriádat os-től függetlenül.
#4,6.+1.
Erre Puppy vagy Debian.Ubuntu variánsok közül:a Lubuntu egy bughalmaz,Xubuntu-nak se árt a vas,Ubuntu-nak meg fölig,Kubuntu-nak úgy szintén.Gondolom böngészni is szeretne a kérdező nem csak a háttérképet nézni...
Nálam a Xubuntu,böngészővel(1 TAB-al)525MB-t eszik,persze nem cerka mellett.Puppy viszont még kevesebbet eszik,Debian-t viszont buherálni is kell valamennyire hogy használható legyen,böngészőnek Midori.
Alapból az xfce-nek is elég a memóriád , addig amíg nem indítod el browsert. Lxde már kevesebbet fogyaszt és pluszba a tudása is csak kicsivel csekélyebb egy xfce-hez vagy éppen mate-hez képest.
#7 Hát ha az egyéni igényeknek való kialakítás buherálásnak számít akkor tényleg :) Ez elkerülhetetlen egy olyan disztrónál ami egyaránt működik egy i7-es gépen és a nagypapa padlásról lehozott 12 éves gépén.
Ezt jól kitárgyaltátok...
Már csak egy poént tudok hozzáfűzni:
Ezer éves gépre Millenium falcOS!
:D Legszívesebben kidobtam volna az ablakon a gépet! :D
És mikor elvitte az illető, közölte 15 éves laptop! XDDDD
De a gép mellé nyomtattam neki, egy ajánlatot! XD Hogy milyen gépet vegyen inkább! XDDD :D Válasz? Ha vesz tuti biztos azt is velem telepítteti... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!