Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy tudtak bemérni ip cím...

Hogy tudtak bemérni ip cím alapján?

Figyelt kérdés
Állítólag csak a szolgáltató tudja megmondani ip cím alapján hogy hova vagyok bekötve milyen oldalakon jártam stb. De voltam fent egy samp szerveren ahol azt mondta az admin nem így van. Adott egy ip-t és kérdezte, hogy ez az? Mivel tényleg az volt így ráhelyeseltem. 2 perc alatt kiköpte házszámra pontosan, hogy hol lakom, milyen oldalakon járok, hány facebookról jelentkeztek be erről a gépről, mi a facebookok url címe... Kilőtték, hogy van youtube csatornám, de videók nincsenek rajta ennek ellenére vannak rajta feliratkozók... Ha csak a szolgáltató teheti ezt meg, akkor ő mégis hogy csinálta? Hozzáteszem nem fogadtam el semmit senkitől és sehonnan nem töltöttem le semmit így a keylogger kizárva, hogy valahogy bekaptam volna.
2016. jan. 11. 13:54
 1/6 anonim ***** válasza:

IP címet ugye tudja amint fellépsz a szerverre...

mi van ha esetleg a szolgáltatónál dolgozik és úgy fér hozzá adatokhoz? ez nem törvényes, de lehetséges, hogy így tudott rólad ennyi infót, ha tényleg nem kaptál be semmit és 2 perc alatt annyi mindent elmondott...

esetleg ennek a szervernek nincs véletlen saját kliens programja amit letöltöttél?

melyik ez a szerver?

22F

2016. jan. 11. 14:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem valamilyen trójait sikerült felrakni, vagy hozzáfér fizikailag is a gépedhez valaki.
2016. jan. 11. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:
A "google" fiókod hozzá van rendelve bármilyen androidos eszközhöz? Esetleg androidot használsz a gépeden?
2016. jan. 11. 14:34
 4/6 Shaddark ***** válasza:

Vannak kliens programok Pl.badoo) amelyek helymeghatározást használnak ha engedélyezted nekik. Lehet ilyen a böngésződben is, - ha a weboldalon engedélyezted ezt akkor tudhatja.

Egyébbként tényleg csak a szolgáltató tudja megmondani, már csak azért is mert a legtöbb ip cím nem állandó hanem dhcp-n osztja ki a szolgáltató - azaz nincs hozzád rendelve, lehet jövő héten már más használja.

2016. jan. 11. 14:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Am erről beszéltem ebben a kérdésben!

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..

Aztán csomóan hülyének néztetek, meg paranoidnak.

Engem méregethetnek, lényegében publikus hotspotról vagyok, amire sokan csatlakoznak rajtam kívül!

Ha a környéket be is mérik, akkor is minimum 50 en jöhetnek szóba rajtam kívül.

2016. jan. 11. 14:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Nincs kliens :) A helymeghatározásokat mindik kikapcsolva tartom, ha nem kínálja fel a program magam végignézek mindent, hogy hol lehet letiltani, ha nem találom rákeresek az adott programra, hogy használ-e helymeghatározást. Hát nem tudom elég kicsi annak az esélye, hogy aki internetszolgáltatónál dolgozik az az estéit egy 10 éves játék szerverét futtatná főleg úgy, hogy elmondása szerint 17 éves.
2016. jan. 12. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!