Mi a legegyszerűbb videóvágó program, ami vágás után renderelés, átkonvertálás nélkül, tehát azonos formátumban és minőségben engedi exportálni az anyagot?
Van ilyen program, például a Corel Video Studio, aminek van "same as first video clip" menüpontja. Viszont nekem egy sokkal egyszerűbb, könnyebben használható progi kellene. (Nem saját részre.) Mindössze vágás és feliratozás lenne a feladat. MiniDV-AVI és MPEG-TS 1080p kamera-videók lennének rajta vágva, és fontos, hogy ugyanez a fájlformátum jöjjön ki a végén, ugyanazzal a minőséggel.
Köszönöm!
Több szerkesztőprogramnak (például a Pinnacle Studio sorozatnak) van egy olyan funkciója az Export fül alatt, hogy "Visszaírás szalagra". Ennél nem konvertál, az eredeti formátumban menti el (illetve küldi ki szalagra) a vágott videót.
Renderelnie viszont így is kell, hiszen az eredeti videó megváltozott, akár a vágást, akár effekteket, de főleg a feliratozást ki kell számolnia.
1-es : Köszi, megnézem!
2-es : Köszi! Igaz, én a régebbi, 14-es Pinnacle Studio-t használom, de azon biztos, hogy a szalagra visszaírás lehetőség az MPEG-TS 1080p 50fps videóknál nem működik, csak esetleg DV AVI-nál. Ráadásul mint a nevében is benne van, a mentés 1:1 ideig tart, tehát használhatatlanul lassú. Fent van a gépemen a 19-es Pinnacle is, bár eddig nem használtam. Most megnéztem, azon már nincs is szalagra visszaírás lehetőség.
Rosszul gondolod azt, hogy minden renderelési beállításnál romlik a minőség. Én arra gondoltam, hogy, nagyon erőlteted ezt az ugyan olyan kimeneti formátum dolgot, pedig megfelelő beállítás mellet nem romlik semmit a minőség.
Évekig használtam a Camtasia-t, és most a PowerDirectorra kaptam rá. :)
A lényeg a megfelelő beállításban van !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!