Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi a legegyszerűbb videóvágó...

Mi a legegyszerűbb videóvágó program, ami vágás után renderelés, átkonvertálás nélkül, tehát azonos formátumban és minőségben engedi exportálni az anyagot?

Figyelt kérdés

Van ilyen program, például a Corel Video Studio, aminek van "same as first video clip" menüpontja. Viszont nekem egy sokkal egyszerűbb, könnyebben használható progi kellene. (Nem saját részre.) Mindössze vágás és feliratozás lenne a feladat. MiniDV-AVI és MPEG-TS 1080p kamera-videók lennének rajta vágva, és fontos, hogy ugyanez a fájlformátum jöjjön ki a végén, ugyanazzal a minőséggel.

Köszönöm!

2016. jan. 11. 13:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Camtasia Studio 8.
2016. jan. 11. 13:34
 2/9 Lajos54 ***** válasza:

Több szerkesztőprogramnak (például a Pinnacle Studio sorozatnak) van egy olyan funkciója az Export fül alatt, hogy "Visszaírás szalagra". Ennél nem konvertál, az eredeti formátumban menti el (illetve küldi ki szalagra) a vágott videót.

Renderelnie viszont így is kell, hiszen az eredeti videó megváltozott, akár a vágást, akár effekteket, de főleg a feliratozást ki kell számolnia.

2016. jan. 11. 13:38
 3/9 A kérdező kommentje:

1-es : Köszi, megnézem!

2-es : Köszi! Igaz, én a régebbi, 14-es Pinnacle Studio-t használom, de azon biztos, hogy a szalagra visszaírás lehetőség az MPEG-TS 1080p 50fps videóknál nem működik, csak esetleg DV AVI-nál. Ráadásul mint a nevében is benne van, a mentés 1:1 ideig tart, tehát használhatatlanul lassú. Fent van a gépemen a 19-es Pinnacle is, bár eddig nem használtam. Most megnéztem, azon már nincs is szalagra visszaírás lehetőség.

2016. jan. 11. 14:00
 4/9 A kérdező kommentje:
1-es : Belenéztem ebbe a Camtasia Studio 8.0.1 progiba, de úgy látom, nem lehet ugyanazzal a formátummal menteni. Többfélét felajánl, de azt nem, hogy ugyanaz legyen a kimeneti formátum, mint ami maga a video. És sajnos az MPEG-TS videókat fel sem ismeri.
2016. jan. 11. 14:56
 5/9 anonim ***** válasza:
Nagyon túl bonyolítod, de te tudod. :)
2016. jan. 11. 15:00
 6/9 A kérdező kommentje:
Pont, hogy egyszerűsíteni akarok. :) Sok videóvágót kipróbáltam már, de azt az alapvető dolgot kevés tudja, hogy pont ugyanazt a formátumot tartsa meg, ami maga a videó. Pedig ez az alapja annak, hogy ne legyen minőségromlás az exportálás során. Az általam említett Corel ezt tudja, én azt használom, de az bonyolult annak, akinek szánom. Minimális szerkesztési funkció kell, amin gyorsan kiismeri magát a laikus is, de NE legyen konvertálás és minőségromlás. Ennyi lenne az igény. :)
2016. jan. 11. 15:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Rosszul gondolod azt, hogy minden renderelési beállításnál romlik a minőség. Én arra gondoltam, hogy, nagyon erőlteted ezt az ugyan olyan kimeneti formátum dolgot, pedig megfelelő beállítás mellet nem romlik semmit a minőség.

Évekig használtam a Camtasia-t, és most a PowerDirectorra kaptam rá. :)

A lényeg a megfelelő beállításban van !!

2016. jan. 11. 15:31
 8/9 A kérdező kommentje:
Véleményem és tapasztalatom szerint nem létezik olyan konvertálási mód, ahol nincs több-kevesebb minőségromlás. Persze vannak fokozatok, van rosszabb meg jobb megoldás és beállítás, de a legjobb mindig az marad, ha nem történik konvertálás. Nekem van ilyen progim, tehát a dolog létezik és működik, de most egy egyszerűbb, laikusnak való progiban keresem ugyanezt. :)
2016. jan. 11. 15:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Ja, te "renderelési beállítást" írtál, nem konvertálást. Renderelni muszáj, de pl. az Corel Video Studio ezt úgy csinálja, hogy csak azokat a részeket rendereli, ahol változtatás történt, pl. felirat, áttűnés stb. Ahol nincs ilyen, ott fájlmásolás-szerűen "másolja" az anyagot. Ezért gyors és az eredeti minőség is megmarad.
2016. jan. 11. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!