Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 10. Mi a véleményetek?

Windows 10. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Mi ez a kémkedés dolog? néztem videókat hogy hogy lehet letiltani meg ilyesmi azokat meg is fogom csinálni. Volt már rajta win 10 tetszett is,gyors volt de aztán jött egy vírus hogy fizetni kell meg ilyesmi azóta nem telepítettem fel újra mert nem mertem. Mit gondoltok erről? és ezt a kémkedést hogy kell érteni? ami a gépen van azokat tudják felhasználni vagy csak annyit hogy milyen oldalakat nézek neten? valaki magyarázza el nekem ezt.

2016. jan. 10. 10:31
 1/3 anonim válasza:
61%
Kb. egy keylogger, ami minden billentyűleütést figyel.
2016. jan. 10. 12:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Nagyon tájékozatlan vagy, valamikor a 2000-es évek elején még jó volt a "minek nekem vírusirtó" hozzáállás, de ez már régen kizárólag csak a nemzetközi bűnözőknek jó.

Ha nincs pénzed, telepítsél rá ingyeneset (Avast, AVG, Avira, Free, ez az ingyenes). Van tűzfalas is (Comodo IS). Ezt pedig olvasd el, ha felmész védelem nélkül a netre, ezekkel kell számolnod.

[link]

2016. jan. 10. 14:09
 3/3 anonim ***** válasza:

"Phishing, magyarul adathalászat

A phising (kiejtése hasonló a fishing, vagyis halászat szóhoz) a pszichológiai megtévesztés egy olyan módozata, mellyel csalárd módon bizalmas személyes információkat próbálnak megszerezni: ilyenek például a jelszavak, hitelkártya adatok. Ezt általában úgy valósítják meg, hogy hamis e-mail üzenetet küldenek egy megbízhatónak látszó személytől vagy intézménytől, és ebben a levélben látszólag szabályosan különböző információkat kérnek. A leggyakoribb adathalász támadásoknál közismert, neves bankok nevében jelentkeznek, és speciális szolgáltatást ígérnek, illetve különféle szankciókat helyeznek kilátásba, ha az ügyfél nem követi az utasításokat. Néha ez a levél szinte a megszólalásig hasonlít az eredetire, és olyan céges elemeket jelenít meg, mintha valóban a megjelölt helyről érkezett volna. Általában a levél tartalmaz egy internetes linket is – ez szintén megtévesztésig hasonlít például a hivatkozott pénzintézet eredeti honlapjára – és ha a gyanútlan áldozat rákattint erre a linkre, ott a bűnözők már képesek a hamis űrlapba begépelt személyes adatokat „elhalászni”. Fontos megjegyezni, hogy bankok és olyan valós cégek, mint például az E-bay árverési portál vagy a PayPal fizetés közvetítő sosem kérnek be ügyfélnevet és jelszót kéretlen e-mail üzenet útján – ilyenkor legyünk gyanakvóak. Az ilyen hamisított levelek mindig valódinak látszanak, de a levél vége felé rendszerint tartalmaznak egy, a jelszó lopáshoz használható linket is. Ha óvatosak akarunk lenni, akkor hivatalos vagy pénzügyeink intézésénél minden alkalommal úgy indítsuk el a böngészőt, hogy rögtön töröljük ki az átmeneti tároló tartalmát (cache), és mindig mi magunk gépeljük be az adott hivatal URL címét. A kapcsolat létrejöttekor pedig figyeljünk a böngészőben megjelenő titkosított https adatforgalmat jelölő zár vagy lakat ikonra." [link]

2016. jan. 10. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!