Web kamerával szeretnék könyvet arhíválni. Van-e olyan program, amelyik PDF-be rögzítené?
Pontosan mit? Képeket csinálsz a kamerával, azt akarod PDF-fé konvertálni? Vagy videót, ahogy lapozgatsz és abból kéne az egyes oldalakat kihámozni?
Lehet csak nem értem hogy mit akarsz, de szerintem az egész webkamerás ötlet hamvába holt, a webkamera nem erre való (szar felbontás, megvilágítás se feltétlen optimális). Szerezz egy scannert, nem drága és pont arra építették, amit tervezel!
o.O Webkamerával archiválni? Te most tényleg lekvárból akarsz kalapácsot faragni? Sok sikert...
Amúgy a programnak tökmindegy, hogy webkamera vagy scanner szolgáltatja a képet, amit átalakít, csak egy input.
Digitális fényképezőgéppel lehet - én foglalkoztam ilyesmivel kb. 8-10 éve - szkennelni könyvet, de azt megfelelően kell - stabil tartószerkezet, erős világítás, rendes kamera - kialakítani:
A webkamera ehhez kissé gyenge: kicsi a felbontása, nem rendelkezik optikai zoommal, gyenge az objektívje.
Mint ahogyan a kérdésemben feltettem könyvet archiválni, vagy ha úgy tetszik szkennelni szeretnék.
Lap szkenner nem alkalmas és van kettő is. Sokat kellene beolvasni pdf-be egy könyvet végig kínlódik az ember, negyvenet nem szívesen, ezért kérdezősködöm. Elfogadom a web kamera nem jó. De hol lehet olyan szerkezetet szerezni?
3 dolog kell hozzá:
* Egy nagy - legalább 10 MP vagy a feletti - felbontású digitális kamera (egy a4-es lap 8 MP, viszont az átlagos kamerák 4:3 képaránya miatt szükséges az ennél nagyobb felbontás - lásd bővebben: [link] )
Lehetőleg olyan, amit számítógépről lehet vezérelni. Én anno Canon Powershot gépet használtam a célra és írtam hozzá Delphiben TWAIN driveren keresztül kommunikáló programot. Az említett gépszériához már van külön program is: [link]
* Erős halogénlámpák
* Tartószerkezet a fentiekhez
Az általam linkelt oldalon elérhető fórum egyik topikjában:
vagy az alábbi cikkben:
vannak elkészítési leírások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!