Xubuntu boot hiba?
SYSLINUX 6.03 EDD 20150813 Copyright (C) 1994-2012 H. Peter Anvin et al
Boot Error
Ezt a fenti hibaüzenetet kapom, amikor próbálom bootolni USB-ről a Xubuntut. 14.04 és 15.10 verzióval is (Dell Vostro laptop).
Xubuntu rendszer alatt írtam ki az ISO-t UNetbootin nevű progival, előtte formáztam a pendriveom fat32-re, és bootjelölőt adtam neki (GPartedben). Próbáltam egy 2 és egy 8 GB-s pendrive-ot is, mindkettőt ugyanígy csináltam meg, mindkettőnél hiba.
Még azt sem mondhatom, hogy esetleg a laptop hibája, mert mindig hibátlanul bootolt és telepített USB eszközről.
Mi lehet most a baj?
Másik disztrót:)
Mondjuk Debiant , Fedorat vagy Archot.
Unetbootin , yumi ,universal usb installer vagy a jó öreg terminálos megoldás is alkalmas a célodra és ezek nem szoktak hibázni , én arra tippelnék , hogy a lemezképpel nem stimmel valami. Még annyit tehetsz , hogy a pendriveról bebootolsz egy másik hardveren is.
Ez a probléma ezekkel a csilivili programocskákkal. Mi lenne, ha kipróbálnád a
dd if=<lemezképfájl> of=/dev/sdx
parancsot? Vagy esetleg elszakadnál az Uborkától, és kipróbálnád az Archot? Vagy egy másikat?
Win7 alól rakd fel usb-re UUI-vel!Utána felejtsd el a wint!De LTS-t jó darabig nem lesz gond :D
Szívtam én is vele sokat hidd el és fene tudja mi okozza! :D
@ Tom Benko
Terminálos parancsot korábban leírtam neki üzenetben is , még nem reagált rá , hogy sikerült -e:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!