Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen animáló programot...

Milyen animáló programot ajánlotok?

Figyelt kérdés

Ubuntura keresek 2D animálá programot.

Szét googléztam mindent, találtam pár programot, de mivel még nem próbáltam szerkeszteni nem is igazán tudom, hogy hogyan kéne kinézzen egy optimális progi.

Synfig Studoi-t találtam a leg megnyerőbbnek, de kétségeim vannak afelől, hogy ez valóban használható-e.

Ez egy 2D animáló szoftver, ingyenes.

Blender nagyon bonyolultnak tűnik, 3D és hát tutorial az ugyan van, de azt sem kezdőknek találták ki.

Synfighez Angol tutorialt találtam, próbálgattam, de olyan dolgokat csinált amit nem kellene munka közbenn.

Az elvárásaim, hogy ingyenes legyen illetve, hogy használható is, bár 0 pénzért nem várhatok sokat.

Tapasztalatoknak nagyon örülnék, Synfig a legjobb választás ha ingyen szeretném Linux alá?

2015. dec. 21. 16:11
 1/1 tabaki ***** válasza:

„olyan dolgokat csinált, amiket nem kellene munka közben.”

Ez a mondat meg mi a bánat? Ha azt akarod, hogy ne tudjuk, mi a bajod vele, arra elég az is, ha nem írsz egy szót sem.

A Synfig Studio nem rossz program, az animációs rendszere is jó, de kétségtelen, hogy eltart egy ideig, míg kitanulod annyira, hogy juss vele valamire.

„Blender nagyon bonyolultnak tűnik,”

De úgy ám! Ettől lesz a végtelen lehetőségek szoftvere, nem holmi pöcögtetős játék. Természetesen 2D-rajzfilmet is lehet vele készíteni, de előbb legyél tisztában a 3D-alapokkal. Az animációs rendszere kiváló, csak ugye, ezt is tanulni kell. Szorgalmasan.

Azért itt hadd szúrjam közbe: Egyetlen igazán használható programot sem kezdőknek találtak ki. Szépen meg kell őket ismerni, lépésről-lépésre, és közben bámulni, hogy egy kis tanulás árán micsoda dolgokra vagy képes velük. A Blenderre ez fokozottan igaz: Nagyon kicsi falatokban ismerkedhetsz vele (az se baj, ha eleinte csak a te szempontodból érdekes részére figyelsz), és nem túl nehézkes módszerekkel nagyon látványos dolgokra juthatsz. Szerintem bolondság merő restségből kihagyni, ahhoz túl jó szoftver.

„0 pénzért nem várhatok sokat.”

Ezt a marhaságot meg sürgősen felejtsd el. A linuxban pont, hogy jellemzők a jó minőségű ingyenprogramok. Ugyan, miféle téren szerezted ezt a keserű tapasztalatot?

Bár nem igazán linuxos megoldás, de Wine alatt jól fut a Pivot Sickfigure Animator, ez az egyszerű kis pálcikaprogram hasznos lehet az animáció alapfogásainak begyakorlására.

2015. dec. 22. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!