Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mivel tudok nagy méretű (1-2...

Mivel tudok nagy méretű (1-2 GB-os) VOB kiterjesztésű videókat konvertálni más (avi, mp4, flv) kiterjesztésbe?

Figyelt kérdés
2015. dec. 18. 15:10
 1/8 anonim ***** válasza:

Avidemux pl

Azt azért tudni kell, hogy a vob fájl a szabány DVD fájlformátuma, egy DVD-n lévő film több vob fájlból áll.

1 vob fáj esetén elképzelhető, hogy az csak a fim egy része.

2015. dec. 18. 15:20
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi! Segítesz még abban, hogy hogyan konvertáljam? Nem értek hozzá és angolul sem igazán tudok, hogy kitaláljam, mi mit jelent. Így néz ki, nem tudom, most ez melyik verziója vagy van-e egyáltalán több: [link]

Ez most akkor egy kicsivel több, mint 1 gigás VOB videó. Hogy lesz belőle avi vagy mp4 mondjuk?

2015. dec. 18. 15:35
 3/8 A kérdező kommentje:
Közben rájöttem! :)
2015. dec. 18. 15:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Illetve mégsem.. :D

Beállítottam ezeket oldalt:

[link]

Lementettem a videót és valahogy kiterjesztés nélküli fájlként jelzi. Ha rákattintok, ki kell választanom, hogy milyen programhoz társítsam. kiválasztom a VLC videólejátszót és rendesen megy. Viszont kiterjesztése továbbra sincs, ezért a videószerkesztőbe nem tudom berakni (eleve emiatt szeretném konvertálni).

2015. dec. 18. 15:53
 5/8 anonim ***** válasza:

MP4-hez

Copy-t lenyitod, és kiválasztod a Mpeg4 AVC (x264) kodeket

Alatta a configure gombra kattintva lehet a kodek paramétereit beállítani. Akár úgy is hagyhatod, én azért át sazoktam állítani. Encoding mode-t nyisd le, és válaszd az Average bitrate (two pass)-t. Bitrátát állítsd be mondjuk 1250 kbit/s-re.

Audio outputnál Copy-t lenyitod, és kiválasztod az AAC (Faac) kodeket.

Alatta a configure gombra kattintva állíthatod be a bitrátát, filmnél legalább 192 kbps-t használj.

Output Format-nál válaszd az MP4 muxer-t

Ha kész, kattints fent a floppy ikonra, és elmented.

Xvid esetén a kodek Mpeg 4 AVC helyett Mpeg4 ASP (xvid4).

hangnál lehet AC3 (aften), vagy mp3.

Output format AVI muxer

2015. dec. 18. 15:57
 6/8 anonim ***** válasza:

mögé írod hogy .avi

Későbbiekben mentéskor a floppy ikonra kattintva a fájlnév mezőbe a névhez írd be a kiterjesztést is, például valami.avi

2015. dec. 18. 15:59
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Már csak egy kérdésem lenne: hogy állítsam be a konvertáláskor a képméretet? A videó szélessávú kb. 16:10, de amit konvertál azt összehúzza kb. 4:3 lesz, megnyúlnak az emberek.

2015. dec. 19. 11:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Video output -> filter -> resize

source legyen 1:1 , Destination pedig 16:9

(ha jól emlékszem)

2015. dec. 20. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!