Mivel tudok nagy méretű (1-2 GB-os) VOB kiterjesztésű videókat konvertálni más (avi, mp4, flv) kiterjesztésbe?
Avidemux pl
Azt azért tudni kell, hogy a vob fájl a szabány DVD fájlformátuma, egy DVD-n lévő film több vob fájlból áll.
1 vob fáj esetén elképzelhető, hogy az csak a fim egy része.
Köszi! Segítesz még abban, hogy hogyan konvertáljam? Nem értek hozzá és angolul sem igazán tudok, hogy kitaláljam, mi mit jelent. Így néz ki, nem tudom, most ez melyik verziója vagy van-e egyáltalán több: [link]
Ez most akkor egy kicsivel több, mint 1 gigás VOB videó. Hogy lesz belőle avi vagy mp4 mondjuk?
Illetve mégsem.. :D
Beállítottam ezeket oldalt:
Lementettem a videót és valahogy kiterjesztés nélküli fájlként jelzi. Ha rákattintok, ki kell választanom, hogy milyen programhoz társítsam. kiválasztom a VLC videólejátszót és rendesen megy. Viszont kiterjesztése továbbra sincs, ezért a videószerkesztőbe nem tudom berakni (eleve emiatt szeretném konvertálni).
MP4-hez
Copy-t lenyitod, és kiválasztod a Mpeg4 AVC (x264) kodeket
Alatta a configure gombra kattintva lehet a kodek paramétereit beállítani. Akár úgy is hagyhatod, én azért át sazoktam állítani. Encoding mode-t nyisd le, és válaszd az Average bitrate (two pass)-t. Bitrátát állítsd be mondjuk 1250 kbit/s-re.
Audio outputnál Copy-t lenyitod, és kiválasztod az AAC (Faac) kodeket.
Alatta a configure gombra kattintva állíthatod be a bitrátát, filmnél legalább 192 kbps-t használj.
Output Format-nál válaszd az MP4 muxer-t
Ha kész, kattints fent a floppy ikonra, és elmented.
Xvid esetén a kodek Mpeg 4 AVC helyett Mpeg4 ASP (xvid4).
hangnál lehet AC3 (aften), vagy mp3.
Output format AVI muxer
mögé írod hogy .avi
Későbbiekben mentéskor a floppy ikonra kattintva a fájlnév mezőbe a névhez írd be a kiterjesztést is, például valami.avi
Köszönöm!
Már csak egy kérdésem lenne: hogy állítsam be a konvertáláskor a képméretet? A videó szélessávú kb. 16:10, de amit konvertál azt összehúzza kb. 4:3 lesz, megnyúlnak az emberek.
Video output -> filter -> resize
source legyen 1:1 , Destination pedig 16:9
(ha jól emlékszem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!