Chrome vagy Firefox?
Sajnos az utóbbi időben szinte mindegyik böngésző nagyon pazarlóan bánik a memóriával. Ráadásul, amelyik mondjuk egy évvel ezelőtt még jónak tűnt, az most már nem biztos, hogy ugyanolyan.
Állítólag az Opera Mini, ami sajnos kifejezetten mobiltelefonokra készült, egész jó. De van a PC-re való "sima" opera, érdemes lehet kipróbálni.
Nálam a PC-re való sima Opera cseszett lassú. Szerintem a Firefox még mindig jobb a Chrome-nál. Esetleg ezt lehet még érdemes megnézni:
Bár én is inkább a Tűzrókát :) használom, van a gépemen több böngésző is a gyakoribbakból. Néztem a memória használatot, most pillanatnyilag az opera használja (azonos körülmények között) a legkevesebbet. Igaz, nem túl nagy a különbség, de van.
Viszont például a Maxthon, tavaly még messze jobb volt, most meg (több szálon) még a Chrome-ot is túlszárnyalja.
Érdekes módon az IE éri be a legkevesebb lefoglalt memóriával, csak az meg "amúgy" olyan vacak, hogy szinte használhatatlan.
De -mint előbb írtam- ezek a sorrendek gyakran változnak. Szinte minden jelentősebb frissítés után más a helyzet.
A Firefox. Egy "kicsit" kevesebb adatot küld haza.
Régi gépen javaslom hogy kapcsold ki a Flash-t és a JavaScript-et (vagy a beállításoknál, vagy a NoScript kiegészítővel), és csak akkor kapcsold vissza, ha kell. Olyan lesz, mint a villám...
Rendben, köszi a válaszokat! :)
Az igaz, hogy pl. Windows XP-re hamarosan meg fognak szűnni a frissítések Chrome-ra? Mert akkor ezt is szem előtt tartom.
Hát, bizony: [link]
De vannak bőven olyan programok, amik MÁR nem támogatják az XP-t. Hogy csak egyet említsek a sok közül: DC++ Így tehát hamarosan kénytelenek lesznek valami megoldást keresni azok is, akik eddig azt mondták: "Jó nekem az Xp, mint ahogy eddig is az volt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!