Hogyan vághatok ki egy meglévő gif-ből egy alakot, illetve milyen programmal?
PhotoShop-ban a "lasszó" eszközzel tudsz kijelölni egyedi alakzatot.
pl.:
Animációs GIF-nél ez annyival bonyolultabb, hogy ott az animáció képkockái külön képrétegek, így egyszerre szerintem nem tudsz több rétegnyi kijelölést átmásolni, hanem csak külön-külön. (bár mióta utoljára volt előttem PhotoShop, azóta lehet hogy ezt is megoldották)
Én egyáltalán nem értem az általad elképzelt munkafolyamatot. Nekem hiányzik belőle minimum a kijelölés megfordítása, végül is a figurára van szükséged, a hátteret meg ki akarod dobni, nem? De szerintem nem puszta feledékenységből hagytad ki ennek a felemlegetését...
Ha azt csinálod, amire gondolok, akkor mást csinálsz, mint amit szeretnél. Nem használok Photoshopot, de a "Kép/Vágás" menüpont valószínűleg megegyezik a Gimp "Kép/Vágás a kijelölésre" funkciójával (crop), tehát a program lelkiismeretesen végrehajtja, amit kérsz tőle: A kijelölésig levágja a kép széleit. Mivel a kép mindig téglalap formájú, a levágás értelemszerűen minden oldalon a kijelölés legkiugróbb pixeljénél áll meg. Minden, ami ezen a kereten belülre esik, a te szigorú utasításod értelmében a kép része. A háttér is.
De ha már elszántad magad arra, hogy másodpercenként 20-30 kockát lasszóval körbekínozz, utána meg még a másik animációba kockánként belemontírozd a kapott fázisokat, akkor igazán megérdemled, hogy inkább valami használható módszerrel kedveskedj magadnak.
Először is, a figura körbelasszózás után fordítsd meg a kijelölést, és töröld a hátteret -- ezt csináld meg minden egyes fázissal. A vége az, hogy csak a mozgó figura marad, fölöslegesen nagy átlátszó háttérrel. Most húzz egy olyan téglalapkeretet, amelybe mindegyik fázis belefér, utána Kép/Vágás (és megvilágosodás...)
A képet emlékeim szerint "Fájl/Mentés webre" vagy efféle menüponttal tudod animált GIFbe menteni a készterméket. Arra már nem vállalkozom, hogy a két animáció összedolgozását is elmeséljem, de nem különösebben szeretnék a helyedben lenni... Mindenesetre igen kíváncsi vagyok a végeredményre.
+ Emlékeim szerint "Fájl/Mentés webre" vagy efféle menüponttal tudod animált GIFbe menteni a készterméket.
Mér' felejtem el a mondat végére az elejét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!