Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excel kérdéssel fordulok...

Excel kérdéssel fordulok hozzátok. Hogyan lehet egy másik sheet adott oszlopán belül keresni?

Figyelt kérdés

Kérdés bővebben: van sheet-em, amiben megtalálható 2015.12.01-től 2017.12.31-ig minden nap 24 órája helyi idő szerint. Jobbra kb 50 ország helyi ideje található ugyanezen szisztéma alapján (ha pl. Magyaroroszágon 2015.12.02. 16:00 van, akkor 15 sorral arrébb kiadja, hogy Cipruson 2015.12.02. 17:00 van akkor). Az alapján egy olyan függvényt létrehoztam, aminél ha az adott cellába beírom, hogy Magyarországon 2016.02.03. 15:00 és megadom, hogy Ciprus, akkor megadja, hogy akkor Cipruson mennyi lesz az idő akkor.

Azzal akadtam meg, hogy ez visszafelé is működjön. Pl. beírom, hogy Cipruson 2016.03.12. 14:00, akkor kiadja nekem, hogy mennyi lesz akkor az idő Magyarországon. Eljutottam valameddig, és itt akadtam meg a fenti kérdésnél. Lehet egy másik sheet teljes adatbázisán belül egy megadott oszlopon belül keresni úgy, hogy az már megvan (match-el), hogy melyik oszlop kell, de ez egy változó érték (országtól függ)?

Előre is köszönöm a segítséget.

2015. dec. 1. 08:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Így éred el a másik sheetet:

=Sheet2!A1

Ahol a Sheet2 a másis sheet neve, az A1 pedig ugyanolyan hivatkozás mint sheeten belül.

Egyébként nemhogy másik sheetet el lehet érni, de akár másik fájlt is.

2015. dec. 1. 09:47
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, azt tudom. Azt nem tudom, hogy ha kijelölöm egy másik sheet teljes adattartalmán belül csak egy oszlop kell éppen nekem, de ez egy változó érték (minden országra keresésnél másik oszlopot kell elérjek). Ez a része nem sikerül :(
2015. dec. 1. 15:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát valahonnan csak tudnod kell hogy melyik oszlop kell neked. Sztem előbb gondolkozz hogy pontosan mi kell neked. Nem értem mért azt kérdezted, hogy hogy lehet másik sheeten belül keresni, ha neked ez a feladat még akkor sem megy, ha ugyanazon a sheeten maradsz.

Irj példéát 1 sheettel. Utána több shethez csak azt kell csinálni amit az első válaszban mondtam.

2015. dec. 1. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!