MS Access miért nem veszi be a dátumot lekérdezés feltételként?
Érettségi 2015 május abatbázidkezelés 4. feladatról van szó.
Ez az én lekérdezésem SQL kódja, amit nem vesz be a program (érvénytelen dátumértéket tartalmazó utasítást adott meg):
SELECT DISTINCT hallgato.nev
FROM (kar INNER JOIN hallgato ON kar.id = hallgato.karid) INNER JOIN masolas ON hallgato.id = masolas.hallgatoid
WHERE (((masolas.[datum]) Between #2012. 12. 24.# And #2013. 01. 01.#) AND ((kar.nev)="PPK" Or (kar.nev)="TKK"));
Ez pedig a hivatalos megoldás:
SELECT DISTINCT hallgato.nev
FROM kar, hallgato, masolas
WHERE kar.id=hallgato.karid
AND hallgato.id=masolas.hallgatoid
AND datum Between #24/12/2012# And #01/01/2013#
AND (kar.nev="PPK" OR kar.nev="TKK");
A kettő annyiban különbözik, hogy én kapcsolatokat használtam az adattáblák között.
Az az abszurd, hogy bármiképpen adom meg a dátumot, átírja ilyen formára. ÉS EZT NEM FOGADJA EL! Akkor el kell fogadnom, hogy most vagy kapcsolatokat használok, vagy dátumra kérdezek?
Lecseszés: Az MS nem kényszerít SQL nyelv használatra. Saját portádon seperj elsőnek.
Megoldás: A területi beállításokkal van baj. A megoldás Control panel(Vezérlőpult)->Clock, Language, és region(óra, nyelv és régió)beállítások->Region(Régió-> Formats(formátum)->kiegészítő beállítások-> date(datum fül)-nél vedd ki a szóközöket a rövid- és a hosszú dátumból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!