Van-e olyan egyszerű (ingyenes) progi amelyik egy dvd lemezre írva menüként indítja a lemezen levő mp4 file-kat?
Ha menüt szeretnél akkor dvd formátumban kell majd ráírni, DE:
-az mpeg2 kodeket igényel, tehát valószínűleg kevesebb film fog ráférni
-újra kell kódolni minden videót: időigényes és romlik a minőség
Összeségében nem ajánlom. Többnyire a lejátszók is rendelkeznek valamiféle menüvel (még a tv is) amivel tallózni tudod.
Alternatívaként rakd az összeset külső vinyóra, vegyél egy málnapc-t tegyél rá openelecet és élvezd a szabadságot! ;) Se átkódolni nem kell se keresgélni a borítókat vagy egyebeket:
Köszi válaszod. Amit jelenleg tudok az a NERO 2015, amivel van menü meg minden, de baromi lassú, mert mindent átkódol. Ha csak az mp4 file-okat másolom a lemezre az 100 x gyorsabb és nincs átkódolás, de nincs egy ezek behívását tartalmazó menü.
Találtam un. authoring progikat, de nem értem mire is jók ezek.
Az utolsó megjegyzésedet nem értem, nekem "kínai".
Mivel a dvd az mpeg2-ben tárolja a videosávot így MINDEN ESETBEN átkell kódolni, ha ebben a formában szeretnéd kiírni függetlenül attól hogy nero-t vagy bármi más authoring programot használsz. Tehát ezt nem kerülheted meg és ez bizony sok idő és nagyobb fájlméretet eredményez, tehát kevesebb film fog egy lemezre férni mint mp4-ben.
A "kínai" alternatíva amit ajánlottam: veszel egy mini számítógépet (málnapc) kb 20k szőrőstől-bőröstől és egy openelec nevezetű programot teszel rá. (Lehet kapni előtelepített sd kártyát.) Nyilván némi utánajárás szükséges hozzá, de a fentebb linkelt módon fogja feltallózni a filmeket. (de a zenéket is és youtubeozni is lehet róla. telefonoddal irányíthatod!)
Köszi válaszod, végiggondolom, bár én inkább a lemezkészítésnél maradnék, mert családtagjaimnak kell a lehetőség, hogy nézhessék.
Egyébként főleg házi videókat szerkesztenék, és azok naturban .m2ts kiterjesztésűek, amiket a blueray lejátszók is csak hang nélkül játszanak le. Átkódolva mp4 be már jól lejátszható, de persze a legjobb lenne az originált file-t szerkesztve használni.
Hát ezen még nyűglődöm egy kicsit, de kösz minden ötletet.
Az tökéletes, mert az mpeg-2ben van. A videót vágd mpeg-2ben (szerkesztőprogramok támogatják az m2ts-t) és a végeredményhez készíthetsz menüt is! Kimenet dvd lesz. Ez így jó is!
Ha windows-t vagy osx-et használsz akkor ehhez javaslom az adobe termékeit. Ha rám hallgatsz akkor nem a legújabbat teszed fel, hanem a premier pro cs6-t és adobe encore cs6-t (utóbbival nagyon szuper menüket lehet készíteni) de a cc-ból már kihagyták az encore-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!