Újra lehet telepíteni a windows 10-et, hogy a Linux mintem megmaradjon?
Figyelt kérdés
Szeretném újratelepíteni a windowst, mert tele lett vírussal, viszont a gépen található egy linux is és így ugyebár dualboottal üzemel a gép.
Lesz baja bárminek is, ha újrarakom a windowst a neki szánt partíció formázásával?
2015. nov. 4. 09:33
1/6 Tengor válasza:
A dualbootot a Win tönkreteszi (ennyire körültekintő). Win telepítése után egy live linuxsszal meg tudod javítani.
2/6 anonim válasza:
Nem. Szétszedi a linux grubját. Ezért is szokták a dual install-t úgy csinálni, hogy először a win-t teszik fel, aztán csak a linuxot. Ha win-t akarsz telepíteni, akkor utána a mintet is kell még egyszer.
3/6 anonim válasza:
Ha a linux partícióját érintetlenül hagyod, akkor abban kár nem fog keletkezni, viszont, ahogy előttem írták, a Windows kisajátítja magának a Boot Loadert, így a Linux GRUB-ot vissza kell telepíteni az MBR-be (pl. Live CD-ről) hogy újra indítani tudd a linuxot, de ezen felül más baja nem lesz.
4/6 anonim válasza:
Igen , a grub nem fog bejönni és újra kell telepíteni.
u.i: Minek kell a w$ ?
5/6 anonim válasza:
#4.Gondolom játékra kell,arra nekem is szükségem van.De kezdem egyre lejjebb adni.(Win7 Ultimate -> Home Premium -> XP Pro)Mert egyre kevésbé használom.
Kérdező:A GRUB javítása nem egyszerű,én tönkre tettem egyszer és utána csak újratelepítéssel tudtam megoldani.(próbáltam mindent,még a Hup-on se tudtak segíteni...)
6/6 anonim válasza:
A grub újrarakása nem egy nagy szám, kb. ennyi egy live CD-vel:
Csak a kék részekre figyelj, hogy azok helyére mit írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!