Hogyan számoltassam ki Excellel olyan oszlopokban található értékek összegét, amelyeknél szöveges adat is van az adott celákban?
Szia.
Szerintem csak segédoszlop felhasználásával (ahová átalakitod a D oszlop szövegét számmá) és ezt a segédoszlopot szummázod.
A következő függvényeket lehet használni :
ÉRTÉK : egy szöveget alakit számmá
BAL : egy szöveg bal oldálából adott számú karaktert vág le.
SZÖVEG.TALÁL : Egy szöveget keres egy másik szövegben.
A képlet pl ilyen is lehet (feltéve, ha a D oszlopban a számok és a db között van egy szóköz) D2-ben az első érték :
=ÉRTÉK(BAL(D2;SZÖVEG.TALÁL(" ";D2;1)))
Aztán lehúzod a D oszlop aljáig a képletet, majd ezt a segéd oszlopot (ami már elvileg számokat tartalmaz) szummázod.
Sok sikert.
üdv.
A darabot ne írd a cellába az érték után, hanem használd a cella formázásnál az egyéni formátumot
Köszönöm a választ!
A "BAL" nevű függvény használata esetén a bal oldalát vágja le a cellákban lévő szövegnek, így pont az veszik el, amelyre szükség volna azok számokká alakításához... Létezik ennek a "JOBB" megfelelője is, vagy van valamilyen más módszer?
Szia.
Bocsi, rosszul irtam a BAL függvény egy szöveg bal oldalából add vissza adott számú karaktert a (függvény második paramétere), egyébként az ajánlott képletet kipróbáltam müködik : [link]
Sok sikert.
üdv.
Jelöld ki az oszlopot
Csere parancs (Ctrl-H)
Keresett szöveghez írd be a db betűket, a Csere erre maradjon üresen, Összes cseréje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!