Van egy progr, sajatgepbol at masolom pendrivre atraknam amsik gepre de nem nyitj meg mi a baj? Higy tudom megoldani?
Windows rendszer feltételezése esetén - egy program telepítésekor három dolog szokott történni:
- a program fájljainak a megadott mappába másolása
- a rendszer regisztrációs adatbázisába a program működéséhez szükséges bejegyzések beírása
- esetlegesen szükséges rendszerkiegészítők frissítése/telepítése (DirectX, .NET, VC++ stb.)
A második lépést némelyik program akkor is elvégzi, ha az indításakor hiányozik, de sok program hibaüzenettel leáll.
A hordozható/portable változatok biztosan fel vannak készítve erre a helyzetre.
Na hogy valami konkétumot is írjak, - megpróbálhatod a regisztációs adatbázisból exportálni a program alap-bejegyzéseit, majd az új gépen az exportált REG fájlt duplaklikkel importáltatni. (vannak programok, amik több helyre is beírják magukat, de talán ez a program nem ilyen)
Start menü > Futtatás: regedit
Keresd a következő bejegyzéseket:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\PROGRAMNEVE] vagy
[HKEY_CURRENT_USER\Software\KÉSZÍTŐNEVE\PROGRAMNEVE] és
32-bites rendszernél: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PROGRAMNEVE] vagy
64-bites rendszernél: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\PROGRAMNEVE]
Jobbegérgomb a program bejegyzésén > Exportálás > magadod hova és milyen néven mentse el, majd átmásold a fájlt amit létrehozott (szimpla szöveges fájl, belenézhetsz) és duplaklikkel importálod.
A pontos hibaüzenet bemásolása ilyenkor sokat segít.
Ahogy írtam:
- azon a gépen, ahol a program működik > Start menü > Futtatás: regedit
- megkeresed a program alap-bejegyzéseit, általában: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PROGRAMNEVE] de ahogy írtam 64-bites rendszernél a másik helyen is nézd meg
- jobbgomb > Exportálás > megadod hova és milyen néven mentse
- átmásolod a létrehozott fájlt arra a gépre ami hibát ír > duplaklikk a fájlon.
Egy kis segítség (magyarul nem találtam, de nagyon hasonló):
https://www.youtube.com/watch?v=DkLwsXPq6fM
Ha ez után sem indul, akkor vagy rendszer-kiegészítő, vagy egyéb rendszerbejegyzés hiányozhat, de ehhez a program neve és a pontos hibaüzenet kellene.
Itt írnak pár módszert ilyen hibára:
Próbáld a VirtualBox-ot jobbegérgomb > Futtatás rendszergazdaként indítani.
Vagy jobbegérgomb > Tulajdonságok > Kompatibilitás > XP vagy Vista-át választva hasonlóan az előzőhöz indítani.
stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!