Milyen operációs rendszert használtok?
Windows 10 Professional.
Azért, mert kíváncsi voltam és itt ragadtam. Meg ez legalább eredeti, míg az előző Win7 Home Premium nem volt az.
Meg vagyok vele elégedve, gyorsabb, mint a Win7 és több fps-em is van pár játékban. Aero eleinte hiányzott, de megszoktam, hogy nincs.
"Milyen operációs rendszert használtok?"
Mind céges, mind otthoni asztali környezetben Xubuntu Linux.
"És miért azt?"
Mert:
* az XFCE asztali környezet kevés erőforrást használ így régebbi gépen is elfut
* megtalálható/futtatható benne minden olyan eszköz ami a munkám és a szórakozásom során kellhet
* megvan a kellő tudásom, tapasztalatom hozzá
* ingyenes, gyakran nyílt forrású elemekből építkezik
* van hozzá közösségi támogatás
* nem támogatok (vagy legalábbis közvetlenül nem) vele egy multinacionális vállalatot
Windows 8.1 Pro, nincs vele semmi probléma.
(Ugyanakkor Windows 7-tel, Windows 10-zel, vagy különféle GNU/Linux rendszerekkel nem volt problémamentes a gép használata, ami egy régebbi laptop kevés RAM-mal.)
Elementary OS Freya
Nálam a Linux gyorsabb, mint a Win, nem kell driverekkel szórakozni, se vírusokkal/víruskeresővel, nem szemeteli tele a gépet, valamint kb. mindössze 6 GB helyet foglal alapból. És minden telepíthető csomagként, akár szoftverközpontból, akár csomagkezelő alkalmazásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!