Hogyan tudom egy videorol lenémitani a beszédet?
Kedves kérdező, elveszel a részletekben, és ilyen hangnemben nem is biztos, hogy érdemelsz választ.
Talán ha általánosságban kérdezed, (mert másnak és más esetben neked is jól jöhet még) akkor könnyebben választ kapsz.
Engem is érdekel a dolog, és odáig eljutottam, hogy DVD formátumból tudom csak kinyerni, de lépésről lépésre hogyan tovább?
Ubuntun is érdekelne, ha megoldható ott. :)
Összefésült anyagot nem nagyon lehet szétszedni (csak a zene sérülésével) tehát jó megoldás nincs.
A zene kereséséhez használható még a midomi oldala (nekem volt már hogy bejött).
utolsó kommentelő: A dvd-s megoldást részleteznéd amit találtál? A linuxos alternatívában tudok akkor segíteni! ;)
Összetett a kérdés:
1) hogyan tudom a DVD formátumát "ízekre szedni".
2) Nem tudom, hogy dvd-n is össze vannak-e fésülve a szöveg és a zene+effektek, vagy a szinkront külön sávban játsszák hozzá.
Arra vagyok kíváncsi, hogyha külön sávban van, akkor tudom-e elkülönítve hallgatni egyik vagy a másik (zene+ effekt vagy szöveg) sávot. Ha igen, hogyan tudom elmenteni azt külön.
Köszi
A dvd-n ha 5.1 hang van akkor azt 6 sávra szét lehet szedni, DE: ettől még nem lesz külön zene és szöveg sávod. Tény, hogy bizonyos sávokra jobban rá van keverve a szöveg (pl center) de a két front-on is szólhat. Tehát úgy képzeld el, hogy van 6 "mp3" fájlod és van amelyiken erősebb a zene és van amelyiken a szöveg. Egyik se lesz "tiszta" teljesen...
Sávokra bontás linux alatt:
(nem próbáltam de első körben ezt találtam. wav formátum esetén a sávokat elvileg külön-külön fájlba teszi.)
ha nem jön össze keresek más megoldást. rengeteg van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!