Tudnátok mondani egy olyan zeneszerkesztő programot, amivel külön tudom szedni az éneket és a zenét?
Van egy "klasszikus" barkácsmódszer (szóval megbízhatósága/eredményessége eléggé kétséges), amit bármilyen jobbacska hangszerkesztő programban - akár az ingyenes Audacityben ( [link] ) is - kivitelezhető - de csak sztereó hangfelvételnél.
Azon alapszik, hogy a hangfelvételnél az énekes hangját a sztereó hangtérben középre pozicionálják - tehát a bal és jobb oldali hangcsatornán ugyanolyan hangerővel és fázisban fog szólni az énekes hangja. Tehát ha kivonjuk egymásból a két hangcsatornát, az énekes hangja el fog tünni - legalábbis jó esetben.
De mivel az énekes hangját sok esetben effektezik, így az effektek "maradékot" hagynak valamelyik csatornán, így a csatornák egymásból való kivonása nem fog kielégítő eredményt produkálni. Sőt a vokalisták hangját előszeretettel teszik valamelyik csatornára, így azok megmaradnak.
Illetve más hangszereket - például a lábdobot - is szokták középre pozicionálni, így azok is kivonódnak a felvételből.
Audacityben a "megoldás":
#5 Köszönöm szépen, megpróbálom ezt a módszert. Mondjuk pont a fordítottja érdekelt volna, de ez is hátha jó lesz valamire. :) Amúgy azért szerettem volna, mert gondolkoztam én is hasonlón, mint a következő feldolgozás. A csávó az éneket kivette a dalból és alá teljesen új zenét "komponált".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!