Gifhez szeretnék saját keretet hozzá adni. Valaki ismer erre programot? A legtöbb online felületet kipróbáltam, de nem oldotta meg a problémám.
A keretnek nem kell animáltnak lennie csupán a gifnek benne. De nem találok ilyen giftszerkesztő programot. Kifogytam az ötletekből (add border to gif stb.-ből)
Ilyesmire gondoltam: [link]
Szerintem meg inkább az alapoktól: Mivel próbáltad lejátszani, és milyen lépésekben csináltad a szerkesztést? Az nem zavarhat be sehol, hogy a linkelt macskás/banános videó nem GIF?
Maga a program garantáltan működik, itt közlök holmi együgyű példát:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..
Ne csak a böngészőben nézd meg, hanem légy szíves letölteni, és azzal a nézegetővel is próbáld ki, amit a többihez használtál. Az se ártana, ha te is feltennéd valamelyik kísérletedet valahová, hogy hátha találok benne valami furcsaságot.
Az eredeti kép valóban webm típusú fájl, szóval lehet az eredeti kérdésem lett rosszul kiírva. Nekem talán a legpraktikusabb az lenne, ha YouTube videóból kivágott kb. 5 másodperces részlethez tudnék keretet beszúrni.
A gifeknél a Gimp nevű programmal sikerült részleges eredményt elérni, de van h egy 5 másodperces kivágás 100 képet eredményez, ami mögé mind egyesével utánaillesztem a képet, majd rá "mergelem' és egy az hihetetlen sok idő, meg most nem is sikerült, mert a gif fehér pixeles lett.
Kímélj légyszi, mert sosem foglalkoztam még ilyennel. :)
A videóval az a probléma, hogy azt videószerkesztővel tudnád megcsinálni, én meg minden effélére Blendert használok, és azt nem ajánlanám neked igaz szívvel. Itt említünk egy-két lehetséges megoldást, csak éppen programot nem tudok hozzá megnevezni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..
A téglalap alakú beillesztést mindenesetre sok szerkesztő támogatja.
Ha sikerül, akkor a videót animált GIFfé alakítod például Format Factoryval, de emlékeim szerint a VirtualDub is tud GIFbe menteni.
A másik lehetőség, hogy először GIF-et csinálsz a videóból, utána tovább bűvészkedel vele. A Gimphez van egy
Gimp Animation Package (GAP) nevű kiegészítő, amely többek között az összes fázisképre rá tudj tenni az alapképet, tehát pont azt orvosolja, amire panaszkodtál:
Igen, látom, hogy ez 2.6-os, de úgy tudom, a 2.8-cal is működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!