Windows 7 Ultimate 64 bitről mi a véleményed?
Jelenleg Windows 7 Home Premium 32 bites op. rendszerem van, de a gépemen nem használ ki mindent, ezért cserélni akarom 64 bites Ultimatere.
A Windows 7 Ultimateről mik az általános vélemények?
Az Ulltimate verzió a nagyvállalati felhasználóknak készült - otthoni átlagfelhasználóknak felesleges, csak erőforrást pazarolsz. 16 GiBájtnál nem használsz több memóriát, Bitlocker meghajtótitkosítás/hálózati adatmentés kiváltható más ingyenes eszközökkel, Active Directory domainhez nem fogsz csatlakozni.
64 bit meg két dolog fennállása esetében ajánlatos:
- ha 64 bites processzorod van ÉS
- 4 GiBájt vagy annál több memóriád van.
"de a gépemen nem használ ki mindent"
Pont hogy az Ultimate van tele olyan funkciókkal, amiket soha nem kell otthon használnod. Felesleges otthoni felhasználásra a váltás.
A RAM-ot nem használja ki illetve a videómemóriát.
4 GB RAM-ból 1,9-et érzékel.
Ultimate verziót találtam csak 64 bites kivitelben.
"Ultimate verziót találtam csak 64 bites kivitelben."
Még a Google-val is lehet találni más változatot:
"4 GB RAM-ból 1,9-et érzékel. "
Az meg több dologból származik:
* 32 bites rendszered van, ami maximum 4 GiBájtot lát csak.
* a beépített videokártya fenntart egy memóriaterületet, így a felhasználható memória még kevesebb
* valamilyen memória-inkompatibilitási gond (alaplap-/BIOS-/memória-probléma) lépett fel, ami miatt csak az egyik memóriamodult érzékeli a gép
Azt hiszem TPB-n 11 féle Win 7 van becsomagolva ISO-ba, mind magyar nyelvű, x86 és x64 kivitelben is. Szóval olyan nincs, hogy csak az Ultimate 64 bites, ez butaság, csak nem tudod használni a Google-t.
Az hogy nem érzékeli a RAM-ot, lehet a rendszer oka, de nem az a hiba, hogy nem Ultimate van a gépeden, hanem hogy nem 64 bites, mivel 4 GB RAM-mal már az kéne. Esetleg felzabálja az integrált VGA-d, vagy nem működik jól a RAM, ahogy most a gépedben van.
Másrészről az Ultimate szerintem instabil, ha mindenképp olyan Win kell, ami funkció gazdagabb (nem tudom minek), akkor Professional, vagy Enterprise (szerintem). De otthoni használatra felesleges.
Otthoni felhasználásra bőven elég a Win7 Professional,vagy Win7 Home Premium is.
Nekem 64.bites van,de tökéletesen fain ide.
Az Ultimate tudomásom szerint többet zabál.Nem?Minek az neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!