Használjak e Spotify Premiumot?
Igaz nem a prémiumot használom-engem nem zavar a reklám-de jó dolog.Régebben tele voltam több gigányi zenével amit állandóan húrciztam külső vinyón és pár éven belül elavult a többsége csak a helyet foglalta.Ez már a múlté.
Nem is beszélve hogy olyan tartalmak is vannak amiket még torrentre sem igazán raknak fel.
Általában azok teszik fel ezeket a kérdéseket akik nem is használták még életükben.
Pedig elég egyszerű a válasz, hogy miért.
A-verzió: le tudom ingyen tölteni.
1. megkeresem
2. letöltöm
3. seed-ben hagyom (mert hát úgy illik)
4. lejött valami lób..tt méretben - konvertálom (kinek van korlátlan tárhelye?)
5. felmásolom a telefonomra
6. felmásolom a tabletemre is, hátha azon hallgatom
7. megunom
8. letörlöm
9. tárolom valahol
10. eszembe jut, hogy milyen jó lenne most éppen mást hallgatni, de azt nem másoltam fel - bosszantó
B-verzió: használok valami streaming szolgáltatást
1. megkeresem
2. hallgatom
3. ha akarom, offline letöltöm
Ennyi.
Nagyjából arról szól, hogy lopni macerásabb :-)
A védett tartalmak letöltése illegális.
Nem összekeverendő a másolat készítése(eredeti megvásároltról)saját célra.A torrentezés,p2p a Btk szerint nem legális de nem büntethető csak bizonyos értékhatár(500000Ft) összegyűjtött anyag felett.Amennyiben a szerző magánpert indít akkor egyetlen számért is követelhet kártérítést.Az áramló média (streaming) esetén magán célra megengedett a letöltés ahol nem osztod tovább mert az összes adathordozóra amin tárolhatod jogdíjat fizettél legális.Összességében annyira bonyolult és ellenőrizhetetlen ez az az egész hogy erre mondják inkább hogy legális a letöltés.Magyarán lopni nem szabad de ez nem azt jelenti hogy nem lehet.
Ez csak hamis önigazolás (és egy bírót nem fog meghatni).
De mindenki azt lop, amit akar/tud. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!