ASUS router HGG firmware-ét hogyan állítsam be, hogy a Wifije ne zavarja be a vezetéknélküli egeret?
Kipróbáltam a 10-es csatornán az 1-es helyett, nem lett jobb, így visszatettem az 1-esre...
Szinte biztos vagyok benne, hogy valamelyik feature miatt van az interferencia, a csatorna már régóta az 1-es volt, és soha nem volt zavar
Hát akkor passzolok. Esetleg egyenként tiltsd le őket, hátha úgy sikerül kiszűrni.
Ha rájöttél majd oszd meg velem is. Ugyanis én is nem rég újítottam be egy RT-N18U -t a TP-Link 1043ND helyett. Egyelőre gyári firmware van rajta. És nekem is 2,4 Ghz -es Bill/egér szettem van.
Na végülis sikerült rájönnöm a megoldásra.
A Wifin semmit nem kellett állítani, kb 15 cm-el lejjebb tettem a routert (egy polccal lejjebb az asztalon), így gyakorlatilag megszűnt az egér bezavarása. A beállítások minden alap beállításon vannak, kivétel 20 Mhz-es csatornaszélességet állítottam be, azt korábban olvastam, hogy azzal lehet csökkenteni ezt a zavart (de önmagában ez kevés lett volna, arrébb kellett tennem a routert is)
Érdekes, hogy alig tettem arrébb a routert, és mégis megszűnt a zavar.
Hát igen az gondolná az ember hogy a rádióhullámok 360° -ba tejednek, így nem is gondol erre.
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat!
Igazán nincs mit!
Másik megoldás lehet még az USB adapter kivezetése kábellel az asztalra, így durván 10-20 cm távolságba, megint csak kizárható a zavar, és akkor a routert sem kell elrakni...
talán ez a módszer még stabilabb lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!