Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » (BŐVEBBEN LENT) Sziasztok...

Seymour99 kérdése:

(BŐVEBBEN LENT) Sziasztok Blenderből exportáltam egy mesht Unreal engine 4be, de lett hiba. Hogyan lehetne megoldani?

Figyelt kérdés

Itt van hogy miről beszélek.

Az importálandó meshem: [link]

Exportálási beállítások: [link]

Itt látható a hiba (eltűnt a teteje az asztalnak): [link]

2015. szept. 10. 21:39
 1/6 tabaki ***** válasza:

Nem, mintha próbáltam volna valaha ilyesmit, vagy egyáltalán ismerném az Unreal Engine-t, de vak tyúk is talál szemet alapon: A blenderes kép nem győzött meg arról, hogy a lapok normálisai mind kifelé fordulnak. Lehet, hogy az Unreal Engine (éppúgy, mint a BGE) csak elölről látja a felszínt, hátulról nem? Mellesleg, ahogy nézem, nem csak a teteje hiányzik az asztalnak, hanem még jó sok lapja. Úgy tűnik, ezeket a darabokat talán sík formákból húztad ki, emiatt az egyik oldaluk kifelé, a másik befelé fordul.

Megoldási javaslat:

Próbáld meg szerkesztő (Edit) módban az összes csúcsot kijelölve Ctrl+N megnyomásával kifelé rendezni a normálisokat.

2015. szept. 11. 12:27
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet. Amúgy igen, a síkből húztam ki az oldalakat. Egy kérdés. Hogyan érted hogy rendezzem kifele az oldalakat? Edit mód, csúcsok, ctrl+n megvan, csak ez a kifele rendezés nem értem hogy érted. Meg ezzel a ctrl+n nel konkrétan mit csinálok?
2015. szept. 11. 21:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Közben utána olvastam, hogy elég annyi ha kijelölöm, és ctrl+n és kész? Szóval nekem nem kell formáznom semmit?
2015. szept. 11. 21:13
 4/6 tabaki ***** válasza:
Elvileg nem. A Ctrl+N fordítja kifelé a felületeket.
2015. szept. 11. 21:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a megoldást! :)
2015. szept. 11. 22:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Importáltam, de nem lett így se jó.
2015. szept. 11. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!