DVD lemezről is lehet uefi módban telepíteni vagy csak Usb-ről?
lehet dvdről is, csak ahhoz uefis telepítő kell
windows 8-tól felfele alapból támogatja, de 7-ből is lehet uefist csinálni
windows 8.1-et szeretném felrakni. most is ez van fent uefi módban, tehát a merevlemez átkonvertálva, biosban beállítva, csak anno nem volt jó még a dvd olvasója és így usb-ről lett telepítve. de a uefi-s telepítést mindenhol usb-írják le
Köszönöm
Valami nem sikerült! :(
Windows 8.1 telepítőt kiírtam DVD-re.
A jelenlegi rendszer is UEFI-s.
Telepítőt el tudom indítani de csak normál boot módban. De nem telepíthető fel mivel a lemez Gpt formátum.
Pendrive-ról megy.
Csak az lenne a kérdésem hogy lemezről hogyan lehet uefi módban telepíteni? mert nem szeretnék minden telepítés elött usb-s telepítőt csinálni.
Most olvasom, hogy ez a Media creation toolos megoldással a z a gond, hogy telepítés előtt kulcsot kér. Ilyenkor ez a két kulcs valamelyikét kell megadni, attól függően, hogy Core vagy Pro verziót telepítesz.
Core: 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT
Pro: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB
Ezek teljesen legális kulcsok, és fontos tudni, hogy ezektől nem lesz aktivált a Windows! Telepítés után 30 nap marad az aktiválásra...
DVD-ről való telepítéskor nálam az UEFI mód nem mindig működik. Többszöri nekifutással vagy jó vagy nem.
Legutóbb Pendrive-al csináltam Rufus tette fel csak EFI telepítésmódra és hibátlanul felment még a secure boot is be volt kapcsolva.
DVD-ről nehezebb, pedig én lemezeztem eddig, de hát úgy tűnik lejárt a dvd ideje. Linux még megy dvd-ről rendesen, de csak mert én írom meg neki a partíciókat és létrehozom neki a EFI partit is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!