Melyik a világ legstabilabb operációs rendszere?
A BSD rendszerek stabilitása "legendás". Én aktívan ugyan nem használom, hacsak a macOS-t nem soroljuk ide (lévén a core az egy BDS/UNIX). Az biztos, hogy OS halált (kékhalál, kernel panic stb.) ezen láttam a legkevesebbet. Linuxon is ritka, és az igazság az, hogy Windows-on sem gyakori, legalább is nálam, 1-2 évente ha egyszer előfordul, akkor sokat mondok.
Szerintem alapvetően a mai modern oprendszerek elég stabilak és biztonságosak, alkalmazástól függ, hogy ezt hogyan és mennyire rontjuk le. És pontosan ugyanez igaz a biztonságra is, ez nem a használt operációs rendszertől függ, hanem attól, hogy mennyire kerülöd meg a rendszer által adott, és alapértelmezetten beállított funkciókat. Ez Windows is lehet atomstabil és biztonságos, ahogy egy Linuxon, vagy BSD-n is üthetsz akkora lyukat, hogy ez átlag alatt képzett hülyegyerek is ki-bejár a rendszeredben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!