MKV videót szeretnék joint stereo-vá tenni, lehetőleg újrakódolás nélkül. Ismersz olyan programot, amivel másolni tudom a hangsávot?
Linux alatt végezném a műveletet, de ha csak Windows-os progi van, meg tudom oldani. Sajnos sikerült egy csomó videót úgy felvenni, hogy csak a bal oldali hangszóróban van hang.
Az is szóba jöhet, mivel DVD-n van, hogy magát a forrást szerkesztem, és utána lesz belőle MKV. Minden használható ötlet jól jönne most.
Szia.
Szerintem a legegyszerübb (és talán) a leggyorsabb módszer is, a következő :
MKV szétszedése elemeire (Video, Hang és Felirt sáv(ok)ra)
Hangsáv(ok) szerkesztése valamilyen hang editor programmal
Hangsávok mentése
MKV összepakolása az új hangsávval.
A szétszedéshez és összerakáshoz MKVToolNix ez elvileg megy linux alatt is (MKVEXTRACT és MKVMERGE része) : [link]
Sok sikert.
üdv.
Mindkét tippet köszönöm.
"Az Avidemux azt hiszem képes erre, úgy, hogy csak a hangot kell újrakódoljad"
Az AviDemux fent van nálam, már nézegettem, de sokra még nem jutottam vele. Ezzel próbálkoznék első körben, de hogyan lássak hozzá? :(
Szia.
AVIDEMUX :
Megnyitod az MKV-t a beállitások a következőek (szerintem) :
Alulról felfelé :
3. Output Format : MKV muxer
2. Audio Output : Itt sajnos át kell kódolni a dolgot (a copy-ról át kell tenni valami másra) tehát válasz valamilyen formátumot ami szimpatikus pl AAC.
a "Filter" gombnál lehet állítani azt, hogy milyen legyen a hang (Join sztereo nincs csak Sztereo)
1. Video Autput : Copy (nem történik átkódolás)
Aztán felül a Save ikon és adsz neki nevet és KITERJESZTÉST is (MKV).
Először próbáld egy kis méretű MKV filével (10-100 megabájt) hogy lásd milyen lesz a sebesség és minőség.
Aztán mehetnek a nagyobb méretű fájlok.
Sok sikert.
üdv.
"2. Audio Output : Itt sajnos át kell kódolni a dolgot (a copy-ról át kell tenni valami másra) tehát válasz valamilyen formátumot ami szimpatikus pl AAC."
Szerintem hiányzik itt nekem valamilyen plugin, mert csak másolást enged. Videónál tudok választani más kimenetet, hangnál nem. És ez minden kimeneti formátumra igaz (tehát ha nem MKV-ba menteném a végeredményt, akkor is).
Esetleg még menézheted az Audio-Select Track menüpont alatt (itt az összes hangsávot láthatod).
Ugyanaz a módszer mint a "fő-képermnyőn" COPY-t átrakni valami másra.
Bár ha a "fő-képernyőn" nem ment akkor valószinűleg itt sem megy, de hátha.
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!