A toon boom studioval ha készítek egy animációt az mitől akadozhat?
Nagyon kezdő vagyok. Valaki elmagyarázná, hogy akkor mit csináljak? Azt sem tudom, mi az az FPS meg a többi.
Annyi lenne a lényeg, hogy nagy, szép képet adjon, HD minőséget és ne akadozzon.
FPS = Frame Per Second, vagyis a másodpercenkénti képkockaszám. A beállított 24-es érték a hagyományos mozinak megfelelő, tehát a folyamatos mozgás érzetéhez szükséges minimum. A számolás egyszerűsítése érdekében a számítógépen szokás 25 kockára is állítani, gyors mozgások szép megjelenítésére esetleg 30-ra. Hétköznapi vetítéshez ennél nagyobbat már nemigen érdemes beállítani.
Tömörítéskor a program nem véletlenül kérdez rá a minőségre, jó tömörítést ugyanis csak minőségromlás árán lehet elérni. A tökéletes videó mérete tehát hatalmas lesz, így nagyobb adatsebesség kéne a beolvasására, mint amit a merevlemez biztosítani tud, ezért nem lesz folyamatos a vetítés. Egy átlagos minőségű tömörített videó esetén a tárból sokkal kevesebb adatot kell kiolvasni. Igaz, hogy cserébe minden képkockát ki kell bontani a vetítéshez, viszont az már nem igényel mechanikai mozgást, mert a memóriában zajlik, tehát sokkal gyorsabban végrehajtható. Egyébként ugyanezen ok miatt feltételezem, hogy SDD-ről vetítve nem szaggatna a videód.
Azt javaslom, hogy legyen egy tökéletes minőségben renderelt stúdióváltozatod a további munkához, meg legyen egy megalkuvóbb másolatod a bemutatás kedvéért.
Rontsd le a minőséget. Mivel én nem használom ezt a programot, nem a frankót fogom megmondani, hanem azt, hogy én mivel kísérleteznék. A harmadik linkelt képernyőd alapján:
Compression Type (tömörítés-típus): Tömöríteni az adatok sokféle elrendezésével lehet, ezek az erényeikben különbözhetnek: Az egyik kisebbre tömörít, a másik gyorsabban kibontható, a harmadik esetleg jobban vigyáz a képminőségre, stb. Kísérletezz több fajta beállításával.
Depth (színmélység): Ha a videódon nincs sok finom színátmenet, megpróbálhatod kevesebb színre állítani.
Quality (minőség): Húzd lejjebb a csúszkát Bestről legalább Hightra, de ha a látvány engedi, mehet lejjebb is.
Az sem törvényszerű, hogy AVI formátumot használj, kipróbálhatod a többit is, nyilván van a lehetőségek közt eleve tömörített is, mondjuk MP4, XVid, MOV. Ha az animációdat a neten is közzétennéd, arra is érdemes figyelned, hogy az adott hely milyen formátumokat fogad. A YouTube például:
A teendők meghatározása tehát egy sokváltozós képlet, amelyben magadnak kell a számodra kielégítő értékeket megtalálnod. Ez első alkalommal sok kísérletezgetéssel járhat, de a továbbiakban már ezeket a beállításokat alkalmazhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!