Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi a leggyengébb a gépemben?...

Mi a leggyengébb a gépemben? Játékok miatt szeretném frissíteni!

Figyelt kérdés

Sziasztok! 1 éves a gépem, úgy gondolom elég sokat fizettem érte, mégis feladja a leckét neki pár játék, nem tudom, hogy ez a játék optimalizálatlansága miatt van-e (pl. GTA 5 szinte csak low beállításokon megy normális FPS-el) de van lehetőségem lecseréli legalább egy alkatrészt, erre 70 ezer forint keretem van.

Egy másik kérdés: Több FPS-t lehet elérni, ha a játék SSD ről van indítva és nem hagyományos sata HDD ről?

A gépem adatai: gigabyte ga 990xa ud3

8gb corsair vengeance ram 1866 MHZ

Gigabyte radeon hd 7850 2GB OC

AMD FX 6300

2015. aug. 22. 00:36
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
watch dogs ról nem is beszélek, az szinte egyáltalán nem megy, és nem is értem miért. OP rendszer windows 10, nem akarok fölösleges dolgokkal fárasztani senkit, az eredeti kérdésemre már megkaptam a választ, további ötleteket/véleményt szívesen olvasok
2015. aug. 22. 02:03
 12/17 anonim ***** válasza:
Jól kéne rajta futnia, a videokártyád a gyenge, az 50-es végűek gyengék videokártyákban, a 300-as végű erős processzorban. Jól kéne futnia a mostani játékoknak, de ezt a youtube videók is bebizonyítják, nekem is hasonló gépem van, hd felbontásban még a moddolt skyrim-em is nyaldossa a 60 fps-t néhol.
2015. aug. 22. 02:03
 13/17 anonim ***** válasza:
Az is elképzelhető hogy gyenge a tápod, nem kapnak elég feszt a hardverek. 450W azért nem ajánlott egy full részletességhez.
2015. aug. 22. 02:06
 14/17 anonim ***** válasza:
Az én gépem: Fx8150, GTX960, 8GB RAM(1600), 700W Chief táp és egyáltalán nem hatotta meg sem a GTA5, sem a Watchdogs, olyannyira hogy nem is tartom őket nagy gépigényűnek. Igaz eredetiben vannak meg. Fölösleges élsimításokat mellőzni kell. Sőt az előző GTX560Ti-vel is remekül futottak, High-Ultrán is. Pedig a processzorom a magok számától eltekintve gyengébb mint a tied. (első számjegy a magok száma, a többi pedig az altípus)
2015. aug. 22. 02:17
 15/17 anonim ***** válasza:

Na végre a végére elkezdte valaki kapizsgálni a lényeget.

Kérdező, neked mi számít "jó futásnak"? A Watchdogs, GTA 5 stb. szaggatnak, élvezhetetlenek ha nincsenek Low-on?

Ezeknek a játékoknak pedig mennie kéne. Nem Low-on, hanem hybrid on/off normal/high beállításokkal, FullHD-n.

Mi a tápod pontos típusa?

Van e húzva valami?

Vírust kerestél e?

Minden friss driver fent van?

Nekem a processzorom egyenértékű a tieddel, a videókártyám viszont egy fokkal gyengébb: És nem Low-on futottak az általad említett játékok.

Watchdogs nálam:

https://www.youtube.com/watch?v=lHhPba6NrVY

Leírásban ott van grafikai beállítás is.

2015. aug. 22. 08:06
 16/17 anonim ***** válasza:

Illetve:

Csekkold le a hőfokokat terhelés alatt (pl speedfan), és nyomass egy stressz tesztet Aida 64-el. Ott is nézd meg a hőfokokat.

2015. aug. 22. 10:44
 17/17 anonim ***** válasza:
A feladatkezelőben is megnézheted nem járatja el pl. egy vírus a videokártyád, vagy a processzorod. Vannak szemét malware-k amik full járaton járatják.
2015. aug. 22. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!