GTA 5 elkezd akadozni 10 perc játék után, rengeteg megoldást kipróbáltam, RAM lehet a hibás?
Nemrég vettem egy új laptopot, és eddig mindent elvitt legalább mediumon és gondoltam a GTA 5 is el fog mivel megfelelt a követelményeknek. Rendesen megvettem a játékot feltelepült az első küldit végignyomtam high beállításokkal egy szolid 30 fps-el, majd elkezdett nagyon szaggatni amint betöltötte Los Santos-t.
A gépem: -Intel i5 5200U 2.7Ghz (Turbo)
-Nvidia GeForce GT 940M 2GB VGA
-4GB RAM
-500GB Hitachi SATA 3
-Win 8.1
Mediumra levettem a grafikai beállításokat, Nvidia Vezérlőpultban beállítottam a maximum prioritást, előre renderelt képkockák számát, stb minden amit a fórumokon írtak, még a lapozófájl méretét is csökkentettem hogy ne foglalja le a virtuális memóriát de 10 perc játék után, vagy amint karaktert váltok elkezd nagyon szaggatni. Legfrissebb patch, legújabb videókártya driver. A RAMra gyanakszom mert feladatkezelőt futtatva a játék mellett mutatja a 80% kihasználtságot majd amint a játék akad a HDD elkezd nagyon erősen villogni és a RAM-é nem de a HDD kihasználtsága felugrik 100%-ra. Tudom ez azért van mert elfogy a memória és elkezdi az adatokat a HDDre írni, de a fóumokon írták hogy volt akinek a 8GB RAM-ot is megette illetve hogy SSD-vel sem javult a helyzet. Azóta ezt állítólag patchelték, de nálam mégis fent áll ez a probléma (lehet hogy szimplán a RAM korlátoz). Ez az egyetlen reményem maradt, bár eddig minden játék ahol 4 giga ram volt a minimum követelmény gond nélkül futott.. Megpróbáljak bele venni még 4 giga ramot? Fog rajta segíteni vagy más lehet a baj? Nem akarom hogy kidobott pénz legyen se a játékra se a plusz RAM-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!