The sims 2 Directx9. 0C? Mi lehet a gond?
Fel lett telepítve a gépünkre a windows 7. Régebben tökéletesen működött, a sims a gépünkön, most meg egyfolytában ezt a directx-es hibaüzenetet írja ki.Leszedtem, de nem változott semmi.
Kérlek segítsetek!!
köszönöm
DirectX9.0c kompatibilis videókártya felismerése sikertelen. Kérlek ellenőrizd, hogy a videókártyád DirekctX9.0c kompatibilis-e, illetve hogy a gyártó által kibocsátott legújabb driverek vannak e telepítve a gépre.Az alkalmazás leáll.
Ezt írja ki, de most néztem, hogy ennek a windows 7 nek DirectX 11 kell, nem is 9. De azt honnan szedjem le, ha megoldja a gondod???köszi
Az alapján amit írtál, a játék nem ismeri fel a videókártyád. Ez több okból is lehet. Az első az, hogy nincs feltelepítve a videókártya driver (meghajtóprogram avagy eszközillesztő). A másik, hogy valamiért nem tetszik neki a DirectX 11 és neki mindenáron a 9 kell. A Windows 7-ön egyébként alapból fent van a DirectX 11, de erről te magad is megbizonyosodhatsz, ha megnyomod a Windows + R billentyűpárost és a dxdiag parancsot.
Megpróbálkozhatsz a DirectX 9 telepítésével is, ezt megtalálod a legtöbb játék telepítő CD/DVD-jén rendszerint a DirectX könyvtárban. Ha ez nem oldja meg a gondot, keresd fel a játék telepítési könyvtárát és a sims exe fájljára jobb katt -> Tulajdonságok -> Kompatibilitás és állítsd be Windows XP-re. Mivel nem írtad le milyen géped van, ennél többet nem tudok segíteni.
Ezen a dxdiag beíráson, már túl vagyok, és azt írja a gép, hogy a directx nem elérhető. szóval szerintem nincs fent a gépen. De mivel azt írja, hogy annek a windows 7-nek a 11 kell, azt kellene talán feltennem, azt még nem próbáltam, mert nem tudom honnan szedjem le...
Mit írjak a gépről???
Gondolom ha nincs fent a DX11, akkor a www.microsoft.com -ról, vagy a Windows Update-ről tudod feltenni. Ha pedig valahová segélykérést írunk gép ügyben, szokás leírni a gép főbb alkatrészeit, hogy ezáltal megkönnyítsük a segítségnyújtók dolgát, hisz lehet akármilyen géped és sokszor csak annak ismeretében lehet segíteni.
Amiket mindíg érdemes leírni ilyen esetben:
Alaplap típusa
Processzor típusa
Memória típusa és mennyisége
Videókártya típusa
Illetve, ha más alkatrésszel van gond, akkor annak a pontos típusa. Ha ezeket te magad nem tudod beazonosítani semmi gond! a CPU-Z segít beazonosítani a processzort, alaplapot és memóriát, a GPU-Z pedig a videókártyát.
Ezek a programok itt találhatóak:
CPU-Z: [link]
GPU-Z: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!