Miért tűntek el a driverek win 10-re frissítés után? Szkenner probléma?!
Azt vettem észre, hogy amióta frissítettem 7-ről a win 10-re, azóta sem a szkenner, sem a mobil, se a nyomtató nem használható.
A driverek újrarakása megoldotta a nyomtatást, de egy régebbi szkennerem van, ami win 7-en is problémával döcögött el (felkiáltójeles volt az ikon, de azért ki lehetett választani a beolvasást). Most a szkenner ikon megjelenik a start menüben, de csakis az eltávolítás jelenik meg ha akarok valamit... van megoldás? A szkenner egy Lexmark X1170-es.
Mert Windows 8 -ra és 10 -re is más driver kell, ahogy minden eddigi OS esetén.
Kár volt frissíteni, mert alap hardvereken felül sajnos sok még nem támogatott.
(sőt van olyan régebbi hardver amire még Win7 driver vaqn, de 10 -es már nem lesz)
A VueScan a megoldás. Az én szkenneremhez (HP ScanJet 2200 C) már a Windows 8-hoz sem volt driver, ezért a VueScan programmal szkenneltettem. Magyarul is tud, csak fizetős (ha találsz rá megoldást, az csak akkor fog megfelelően működni, ha a VueScan.exe fájlt először letiltod a tűzfalban).
Innen válaszd ki a neked megfelőt (nincs). Javaslom, hogy próbáld ki az x1100 drivert. Ha ezzel se megy, akkor vagy visszatelepítesz egy régi op.rendszert, vagy veszel egy új szkennert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!